5 έξυπνοι τρόποι να χρησιμοποιήσεις το κρυσταλλωμένο μέλι

02.08.2021
5 έξυπνοι τρόποι να χρησιμοποιήσεις το κρυσταλλωμένο μέλι
Τι να κάνεις για να μην πάει χαμένο

Το μέλι κρυσταλλώνεται φυσικά με την πάροδο του χρόνου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να πετάξεις το βάζο όταν συμβεί αυτό. Ευτυχώς, η κρυστάλλωση δεν επηρεάζει αρνητικά τη γεύση ή την ποιότητα του μελιού. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τον Zeke Freeman, ιδρυτή της εταιρείας μελιού Bee Raw, το μερικώς ή πλήρως κρυσταλλωμένο μέλι μπορεί να έχει πιο πλούσια γεύση.

Γιατί δεν πρέπει να βάζεις το γάλα και τα αυγά στην πόρτα του ψυγείου

Παρακάτω θα βρεις μερικούς απλούς, έξυπνους τρόπους να χρησιμοποιήσεις το κρυσταλλωμένο μέλι:

Χρησιμοποίησε το αντί για ζάχαρη στο ψήσιμο
Το κρυσταλλωμένο μέλι αντικαθιστά τη ζάχαρη στα αρτοσκευάσματα. Επειδή έχει λιγότερη υγρασία από το παραδοσιακό μέλι, δεν θα χρειαστεί να κάνεις τόσες προσαρμογές στα υγρά στοιχεία της συνταγής σου, διατηρώντας παράλληλα την κλασική γλυκύτητα του μελιού. Ξεκιίνα με ¾ φλιτζάνι κρυσταλλωμένο μέλι για κάθε φλιτζάνι ζάχαρη και δες το πόσο θα προσθέσεις στην πορεία κρίνοντας από το αποτέλεσμα

Χρησιμοποίησε το ως επικάλυψη για τοστ
Το υπέροχο με το κρυσταλλωμένο μέλι είναι ότι μπορείς να το απλώσεις χωρίς να στάξει παντού. Άλειψε το σε φρυγανισμένο ψωμί με φρούτα, κατσικίσιο τυρί ή φρέσκες ντομάτες για ένα γλυκό και αλμυρό σνακ χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.

Τα κόλπα προετοιμασίας γευμάτων που θα σου χρόνο και κόπο

Κάνε scrub
Το μέλι βοηθά στο "κλείδωμα" της υγρασίας, που σημαίνει πως μπορείς να χρησιμοποιήσεις το κρυσταλλωμένο μέλι ως απολεπιστικό για το σώμα ή τα μαλλιά σου - η ελαφρώς χοντρή υφή της ζάχαρης είναι ένας φυσικός τρόπος να απομακρύνεις τις ακαθαρσίες από το τριχωτό της κεφαλής ή το δέρμα σου.

Πάνω από ένα μπολ πρωινού
Το κρυσταλλωμένο μέλι έχει εξίσου καλή γεύση με το παραδοσιακό μέλι σε συνδυασμό με τρόφιμα όπως το γιαούρτι ή το πλιγούρι βρώμης.

Ανακάτεψε το στο τσάι
Μόλις το μέλι λιώσει στο ζεστό τσάι, οι κρύσταλλοι εξαφανίζονται. Τόσο απλά!