Από τη Νότια Αφρική με αγάπη!

20.07.2010
Οινοποιήσεις εξαιρετικών ποικιλιών που τραβούντην προσοχή των φίλων του καλού κρασιού σε όλον τον πλανήτη

Boekenhoutskloof Semillon
Αν είχε ευκολότερο όνομα, θα πουλούσε πολύ περισσότερο! Παρ’ όλα αυτά, το Boekenhoutskloof Semillon είναι ίσως το καλύτερο λευκό κρασί που βγάζει η Νότια Αφρική. Στη μύτη, χαρακτηρίζεται από αρώματα σύκου, μαρμελάδας κυδωνιού, γκρέιπφρουτ και εξωτικών φρούτων. Στο στόμα, είναι πλούσιο, με ισορροπημένη οξύτητα και φίνα επίγευση που διαρκεί.

Golden Kaan Chenin Blanc
Αν και παράγει εκατομμύρια φιάλες, η Golden Kaan καταφέρνει να διατηρεί την ποιότητα των κρασιών της, όπως στο επιτυχημένο της Chenin Blanc: Στη μύτη, διακρίνονται αρώματα ώριμων φρούτων καθώς και νότες από πεπόνι, καραμέλα και βανίλια. Στο στόμα, έχει πλούσια γεύση, με σχεδόν κρεμώδη υφή και αίσθηση καραμέλας και βανίλιας.

Delheim Gewurztraminer
Η οικογένεια Delheim παράγει κρασιά εδώ και 65 χρόνια, εξακολουθώντας σήμερα, παρά την επιχειρηματική της άνοδο, να διατηρεί το αρχικό οικογενειακό προφίλ. Παράγει μεταξύ άλλων και αυτό το αρωματικό Gewurztraminer, το οποίο χαρακτηρίζεται από αρώματα λουλουδιών, lychee και νότες μπαχαρικών. Στο στόμα, είναι ελαφρύ, με πολύ καλή καλή ισορροπία γλυκύτητας και οξύτητας.

Fairview Viognier
Στη περιοχή του Paarl, κοντά στο Κέιπ Τάουν, στη φάρμα Fairview, o Charles Back παράγει μερικά από τα καλύτερα τυριά και κρασιά της Νότιας Αφρικής. Το Viogner του έχει χαρακτηριστεί το καλύτερο εκτός Ροδανού, που είναι και η πατρίδα της ποικιλίας. Η μύτη χαρακτηρίζεται από αρώματα λουλουδιών, αχλαδιού, μήλου και μαρμελάδας ροδάκινο. Στο στόμα, είναι γεμάτο γεύσεις μαρμελάδας φρούτων και η επίγευσή του είναι ντελικάτη.

Escapades Sauvignon Blanc
Eξαιρετικό κρασί που παράγεται στην περιοχή του Stellenbosch από τους Ελληνες Β. Γεροβασιλείου και Β. Τσακτσαρλή (Βιβλία Χώρα). Η χρονιά του 2009 έδωσε ένα κρασί που διακρίνεται από αρώματα εξωτικών φρούτων, μάνγκο, φρούτων του πάθως και σπαραγγιού. Στο στόμα, είναι μεσαίου όγκου, με τραγανή οξύτητα που δημιουργεί μια ευχάριστη αίσθηση φρεσκάδας.

Aπό τη Mαρiα Πετράκη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ