Αν θεωρούσες το κόκκινο κρασί πιο βαρύ μάλλον έκανες λάθος, όπως άλλωστε κι εγώ. Σύμφωνα με νέα δεδομένα - που δεν έχουν βέβαια ακόμη τεκμηριωθεί - το λευκό κρασί μεθάει πιο εύκολα επειδή περιέχει περισσότερα θειώδη άλατα από το κόκκινο.
Τα θειώδη άλατα βρίσκονται στα σταφύλια, αλλά πριν από τη ζύμωση προστίθενται μικρές ποσότητες θείου ως συντηρητικό για να διατηρηθεί η φρεσκάδα και να απομακρυνθούν ανεπιθύμητα βακτήρια.
Παράλληλα το λευκό κρασί είναι διαφορετικό από το κόκκινο γιατί περιέχει περισσότερη ζάχαρη. Σύμφωνα με εκτιμήσεις το κόκκινο κρασί περιέχει 0,2 g σάκχαρα ανά 100 ml, ενώ το ξηρό λευκό κρασί περιέχει 0.6 g αλλά το μη ξηρό λευκό κρασί μπορεί να περιέχει μέχρι και 3 g σάκχαρα ανά 100 ml.