Τσέκαρε τα απαραίτητα βήματα και στην υγεία σου!
%PHOTO1%
1. Κλείσε το φελλό καλά
Αν αφήσεις το κρασάκι ασφράγγιστο μην περιμένεις να διατηρήσει τη γεύση και το άρωμά του και την επόμενη ημέρα. Ο φελλός πρέπει να τοποθετηθεί ξανά σωστά κι όχι κατά προσέγγιση. Βάλε ξανά το φελλό όπως ήταν, χωρίς να φέρεις τα πάνω κάτω με την καθαρή του πλευρά προς τα έξω.
%PHOTO1%
2. Κάνε μετάγγιση
Είναι μια τεχνική που ίσως δε γνώριζες αλλά είναι βασική. Βάζοντας το κρασάκι που έχει περισσέψει σε μικρότερο μπουκάλι ή δοχείο που κλείνει αεροστεγώς έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες το κρασί σου να διατηρηθεί αναλλοίωτο για περισσότερες ημέρες κι αυτό γιατί μειώνεται ο αέρας μέσα στο δοχείο που είναι η αιτία για την αλλοίωση της γεύσης αλλά και των αρωμάτων του κρασιού.
%PHOTO1%
3. Βάλε το στο ψυγείο
Το κρασί μετά το άνοιγμα θέλει ψυγείο; βασικό! Η χαμηλή θερμοκρασία μας επιτρέπει να διατηρήσουμε το κρασί για μεγαλύτερο διάστημα ενώ οι υψηλές θερμοκρασίες επιταχύνουν την ωρίμανση.