Γιορτή γνωριμίας με την ελληνική Ακαδημία

05.10.2010
Με μια εκδήλωση "to know us better" η νεοσύστατη Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου υποδέχτηκε στην Τεχνόπολι στο Γκάζι τη νέα κινηματογραφική σεζόν, προβάλλοντας τα τρέιλερ των ελληνικών ταινιών που θα κυκλοφορήσουν την τρέχουσα κινηματογραφική σεζόν.

Με μια εκδήλωση "to know us better" η νεοσύστατη Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου υποδέχτηκε στην Τεχνόπολι στο Γκάζι τη νέα κινηματογραφική σεζόν, προβάλλοντας τα τρέιλερ των ελληνικών ταινιών που θα κυκλοφορήσουν τη φετινή χρονιά. Ο ηθοποιός Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και ο κριτικός Χρήστος Μήτσης που παρουσίασαν τη βραδιά δεν παρέλειψαν να αναφερθούν και στον πρόσφατα χαμένο Γιώργο Τζιώτζιο, που με το θάνατό του έκανε φτωχότερο τον κόσμο του ελληνικού σινεμά.

Ιδιαίτερο χειροκρότημα απέσπασαν οι ταινίες «Χώρα Προέλευσης» του Σύλλα Τζουμέρκα που πήρε καλές κριτικές στο φεστιβάλ Βενετίας, «Attenberg» της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγκάρη, με το βραβείο ερμηνείας της Μόστρα για την Αριάν Λαμπέντ στις αποσκευές του, «Tα Οπωροφόρα της Αθήνας» του Ν. Παναγιωτόπουλου, που κυκλοφορεί την Πέμπτη στις αίθουσες, αφού προβλήθηκε και στις Νύχτες Πρεμιέρας, «Μαχαιροβγάλτης» του Γ. Οικονομίδη, αλλά και «Man In The Sea» του Κωνσταντίνου Γιάνναρη και «Aπ’ Τα Κόκκαλα Βγαλμένη» του Σωτήρη Γκορίτσα.

Με την ελληνική κινηματογραφική σκηνή να δίνει το «παρών» στο κοινό, ακολούθησε χαιρετισμός του Τάσου Μπουλμέτη, προέδρου της Ακαδημίας, ενώ στη συνέχεια προβλήθηκε το «Casus Belli», η βραβευμένη στο Φεστιβάλ της Δράμας μικρού μήκους ταινία του Γιώργου Ζώη.