Gourmet Γωνιά στην ΔΕΒΔ!

19.04.2010
Η «Gourmet Γωνιά» αποτελεί μία καινοτομία της ΔΕΒΘ καθώς για πρώτη φορά ο κόσμος του βιβλίου συναντά τη γαστρονομική τέχνη σε ξεχωριστό χώρο εντός του εκθεσιακού χώρου (στο περίπτερο 13).
Η «Gourmet Γωνιά» αποτελεί μία καινοτομία της ΔΕΒΘ καθώς για πρώτη φορά ο κόσμος του βιβλίου συναντά τη γαστρονομική τέχνη σε ξεχωριστό χώρο εντός του εκθεσιακού χώρου (στο περίπτερο 13).

Μαγειρικές επιδόσεις -επί τόπου- από έμπειρους επαγγελματίες, σελίδες βιβλίων με συνταγές και «μυστικά» της κουζίνας, ιδέες και προτάσεις από το πάνθεον των γεύσεων, αποτελούν μερικές από τις προκλήσεις για τους επισκέπτες στην «Gourmet Γωνιά».

Διαγωνισμός:
Με την ολοκλήρωση της τελευταίας εκδήλωσης της «Gourmet Γωνιάς» (Κυριακή 25/4, 18:00, «Μαγειρική Οικονομία» με τον Ευτύχη Μπλέτσα), θα ακολουθήσει η μεγάλη κλήρωση με έπαθλο μια μοντέρνα και λειτουργική κουζίνα η οποία θα φιλοξενήσει τις εκδηλώσεις - με την ευγενική χορηγία της εταιρείας AVELON. Ένας τυχερός από τους επισκέπτες θα κερδίσει την οικοσκευή λαμβάνοντας μέρος στην κλήρωση. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει συμπληρώσουν το κουπόνι συμμετοχής και να το ρίξουν στη «κάλπη» που θα υπάρχει στο χώρο της Gourmet γωνιάς.

(Τα κουπόνια θα βρίσκονται από το Σάββατο 17/04, στο περίπτερο ενημέρωσης της ΔΕΒΘ, στην πλατεία Αριστοτέλους, και κατά τη διάρκεια της Έκθεσης μέσα στους χώρους της HELEXPO).

Προγραμματισμένες εκδηλώσεις:
Παρασκευή 23/4, 17:00-18:00
Παρουσίαση βιβλίου
«Απίκιος Άπαντα», του Γιάννη Ευσταθιάδη
Οργάνωση: Εκδόσεις Μελάνι

Παρασκευή 23/4, 18:00-19:00
Παρουσίαση βιβλίου & Συζήτηση για εκπαιδευτικούς
«Παραμύθια να τα φας στο πιάτο», του Βαγγέλη Ηλιόπουλου
Ομιλητές: Βαγγέλης Ηλιόπουλος, συγγραφέας-εκπαιδευτικός, Δρ Βασιλική Νίκα, εκπαιδευτικός
Οργάνωση: Εκδόσεις Πατάκη

Παρασκευή 23/4, 19:00-21:00
Η κουζίνα της Μαρίας Λόη
Η Μαρία Λόη μαγειρεύει αυθεντικές ελληνικές συνταγές
Οργάνωση: Μοτίβο Εκδοτική

Σάββατο 24/4, 11:00
Αγλαΐα Κρεμέζη, Της Μεσογείου τα πικάντικα
Οργάνωση: Εκδόσεις Πατάκη

Σάββατο 24/4, 13:00
Ελιά και ρύζι: Αρχαία Ελλάδα και αρχαία Κίνα στο ίδιο τραπέζι
Δύο φιλοσοφίες ζωής, δύο γαστρονομικές παραδόσεις σε μία δημιουργική συνάντηση.
Μαγειρεύουν οι σεφ Αλέξανδρος Γιώτης, Νίκος Φωτιάδης και Michael Guo Yi
Οργάνωση: Μοτίβο εκδοτική

Σάββατο 24/4, 15:00
Delicious Cookies
H Εβίτα Παπαχαραλάμπους θα παρουσιάσει συνταγές για μοναδικές μπισκοτένιες απολαύσεις
Οργάνωση: Εκδόσεις Αnnieblana

Σάββατο 24/4, 17:00-18:00
«Διατροφική νοημοσύνη»
Ο διατροφολόγος Ευάγγελος Ζουμπανέας ξεδιπλώνει με άμεσο και κατανοητό τρόπο
όλες τις γνώσεις που πρέπει να έχει κάθε άνθρωπος πριν και κατά τη διάρκεια της δίαιτας ώστε να παραμείνει πιστός στο πρόγραμμα διατροφής του.
Οργάνωση: Ελληνικά Γράμματα

Σάββατο 24/4, 19:00-20:00 & Κυριακή 25/4, 17:00
«Μέχρι να πεις κύμινο»
Γευστικές δημιουργίες στο λεπτό! Η Εύη Μαυροματίδου προτείνει γευστικές, ποιοτικές συνταγές που ετοιμάζονται μέσα σε 10-30 λεπτά

Οργάνωση: Ελληνικά Γράμματα

Σάββατο 24/4, 20:00
Παρουσίαση βιβλίου
«SLIMMER - Χάστε βάρος α λα ελληνικά» του Χάρη Παπαδόπουλου
Οργάνωση: Εκδόσεις Λιβάνη

Κυριακή 25/4, 12:00
Φόνος στην κουζίνα του Πτολεμαίου 269 π.χ.- Οικουμένης και γεύσεων περιήγησις

Ομιλητές: Γιάννης Λεμονής, συγγραφέας, Βάνα Μάστορη, γευσιγνώστης
Οργάνωση: Εκδόσεις Ταξιδευτής

Κυριακή 25/4, 14:00
«Το βιβλίο του Chef - The Culinary book», του Αμερικανικού Ινστιτούτου Μαγειρικής.
Θα μαγειρέψει η Κική Εμμανουηλίδου, γευσιγνώστρια.
Συμμετέχει και ο Παναγιώτης Κουκοβίτης, πρόεδρος της Ελληνικής Λέσχης Γαστρονομίας
Οργάνωση: Μαλλιάρης Παιδεία

Κυριακή 25/4, 18:00
«Μαγειρική Οικονομία»

Ο Ευτύχης Μπλέτσας από την «Κουζίνα της Μαμάς» θα μαγειρέψει, θα τραγουδήσει και θα παρουσιάσει το νέο του βιβλίο με έξυπνες λύσεις για νόστιμο και οικονομικό μαγείρεμα
Οργάνωση: Εκδόσεις Food Μusic