Βραβείο στον Γκρόσμαν

11.10.2010
Mε ένα σημαντικό βραβείο έκλεισε τις πύλες της χθες η 62η Διεθνής Εκθεση Βιβλίου στη Φρανκφούρτη: το Βραβείο Ειρήνης απένειμε η Ενωση Γερμανών Βιβλιοπωλών στον Ισραηλινό συγγραφέα Νταβίντ Γκρόσμαν για τις προσπάθειες συμφιλίωσης της χώρας του με τους Παλαιστίνιους.

Mε ένα σημαντικό βραβείο έκλεισε τις πύλες της η 62η Διεθνής Εκθεση Βιβλίου στη Φρανκφούρτη: το Βραβείο Ειρήνης απένειμε η Ενωση Γερμανών Βιβλιοπωλών στον Ισραηλινό συγγραφέα Νταβίντ Γκρόσμαν για τις προσπάθειες συμφιλίωσης της χώρας του με τους Παλαιστίνιους.

Ο Γκρόσμαν, που έχασε το παιδί του το 2006 από πύραυλο της Χεζμπολάχ, είναι από τις πιο ισχυρές φωνές για τη συμφιλίωση των λαών στη Μέση Ανατολή.

Το Βραβείο Ειρήνης, το οποίο απονέμεται από το 1950, έχουν πάρει στο παρελθόν οι Οκτάβιο Πας, Βάτσλαβ Χάβελ, Ορχάν Παμούκ, Σούζαν Σόνταγκ κ.ά.

Το μεγαλύτερο παζάρι βιβλίου έριξε αυλαία έχοντας δώσει ιδιαίτερο βάρος στο ψηφιακό βιβλίο και στο Διαδίκτυο. Η τιμώμενη Αργεντινή άφησε καλές εντυπώσεις, με παρόντες εβδομήντα συγγραφείς της και την Εστέλα δε Καρλότο των «Μητέρων της Πλατείας Μάγιο». Τη σκυτάλη, ως τιμώμενη χώρα, παίρνει για το 2011 η Ισλανδία.