Προετοιμάζεται η ART ATHINA 2011

08.10.2010
Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του Μαΐου, η ART-ATHINA 2011 βρίσκεται ήδη στο στάδιο της προετοιμασίας της από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αιθουσών Τέχνης και την εταιρία D.art.

Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του Μαΐου, η ART-ATHINA 2011 βρίσκεται ήδη στο στάδιο της προετοιμασίας της από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αιθουσών Τέχνης και την εταιρία D.art. Στόχος των οργανωτών για το 2011 είναι η συμμετοχή ακόμα περισσότερων επιλεγμένων εκθετών από το εξωτερικό, η εκπόνηση ενός ξεχωριστού παράλληλου προγράμματος, καθώς και η προσέλκυση του ευρύτερου κοινού.

Η επόμενη ART-ATHINA θα πραγματοποιηθεί στις 12-15 Μαΐου 2011 στο Κλειστό Π. Φαλήρου (Γήπεδο Taekwondo).

Η προηγούμενη ART-ATHINA συμμετείχαν 57 γκαλερί από 11 χώρες και 42 πολιτιστικοί φορείς, εκδόσεις και MME. Η έκθεση προσέλκυσε σχεδόν 16.000 επισκέπτες και έδωσε μία δυναμική πνοή στα εικαστικά της χώρας, κόντρα στο απαισιόδοξο οικονομικό κλίμα λόγω της ύφεσης.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της ART-ATHINA έγινε οργανωμένη έρευνα με ερωτηματολόγιο, σε συνεργασία με την εταιρία 'Let Museums Know', προκειμένου να ανιχνευθεί η γνώμη του κοινού για τη διοργάνωση. Τα αποτελέσματα θα λειτουργήσουν ως συγκριτικά δεδομένα για την επόμενη χρονιά και τη συνέχιση της βελτίωσης της έκθεσης.

Τα αποτελέσματα της έρευνας με μια ματιά:

- Η ART-ATHINA συγκεντρώνει τα τελευταία δύο χρόνια όλο και μεγαλύτερο καινούριο κοινό, μια εντυπωσιακή αύξηση που φτάνει το 2010 στο 59,2%.
- Η ζωγραφική και η φωτογραφία είναι τα δύο πιο αγαπημένα είδη τέχνης των επισκεπτών.
- Το 71,4% των επισκεπτών της ART-ATHINA είναι ευχαριστημένο από την ποιότητα των εκθεμάτων των γκαλερί.
- Το 83,1% των επισκεπτών συνάντησε ελληνικές γκαλερί που δεν γνώριζε και δήλωσε ότι σκοπεύει να τις επισκευθεί.
- Το 62% των επισκεπτών ήταν γυναίκες.
- Η ηλικιακή κατηγορία που συναντάμε στο μεγαλύτερο ποσοστό είναι η κατηγορία 26-35 ετών.
- Η συντριπτική πλειοψηφία των επισκεπτών έχει πτυχίο ανώτατης εκπαίδευσης.
- Το 71,5% του κοινού δεν επαγγέλλεται κάτι σχετικό με τα εικαστικά.
- Το 81,2% του κοινού έμεινε ικανοποιημένο από τη διοργάνωση και το 94,2% δηλώνει ότι θα ξαναεπισκευθεί την ART-ATHINA.

Οι Αιτήσεις Συμμετοχής για τις γκαλερί και τους πολιτιστικούς φορείς που επιθυμούν να λάβουν μέρος στην ART-ATHINA 2011 θα είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της έκθεσης www.art-athina.gr από τις 11 Οκτωβρίου. Οι γκαλερί μπορούν να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική Αίτηση έως και τις 10 Ιανουαρίου 2011 ενώ οι πολιτιστικοί φορείς μπορούν να υποβάλουν την ηλεκτρονική Αίτηση έως και τις 10 Φεβρουαρίου 2011. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τη Διεύθυνση Εκθετών: T.: +30 210 3303533, E: [email protected].