Μικρά εγκλήματα μεταξύ φίλων

26.02.2002
Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, η Σμαράγδα Καρύδη και ο Γιώργος Πυρπασόπουλος ...εγκληματούν κάθε βράδυ στο θέατρο Χώρα, στο έργο "Μικρά Εγκλήματα μεταξύ Φίλων", υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Νίκου Καραγέωργου. Πρόκειται για το γνωστό έργο του John Hodge, που η μεταφορά του στον κινηματογράφο από τον Danny Boyle είχε σημειώσει μεγάλη επιτυχία. Αυτό είναι και το ρίσκο όλων των συντελεστών σύμφωνα με τον σκηνοθέτη "το μεγάλο πρόβλημα αλλά και το μεγάλο στοίχημα είναι ότι θα αναμετρηθούμε με μια πολύ καλή ταινία".
&00 Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, η Σμαράγδα Καρύδη και ο Γιώργος Πυρπασόπουλος ...εγκληματούν κάθε βράδυ στο θέατρο Χώρα, στο έργο "Μικρά Εγκλήματα μεταξύ Φίλων", υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Νίκου Καραγέωργου.
Πρόκειται για το γνωστό έργο του John Hodge, που η μεταφορά του στον κινηματογράφο από τον Danny Boyle είχε σημειώσει μεγάλη επιτυχία. Αυτό είναι και το ρίσκο όλων των συντελεστών σύμφωνα με τον σκηνοθέτη "το μεγάλο πρόβλημα αλλά και το μεγάλο στοίχημα είναι ότι θα αναμετρηθούμε με μια πολύ καλή ταινία".

Η φιλία πως ορίζεται; Είναι τα χρήματα ικανά να διαλύσουν σχέσεις ζωής; Μήπως αυτός που μπορεί να σε προδώσει είναι αυτός που σε γνωρίζει καλύτερα από όλους;
Τρεις συγκάτοικοι και φαινομενικά πολύ στενοί φίλοι, ένας λογιστής, ένας δημοσιογράφος και μία γιατρός αποφασίζουν να βάλουν στην παρέα τους και τέταρτο συγκάτοικο. Είναι γιάπηδες, υπερόπτες και αδιάφοροι για ό,τι συμβαίνει γύρω τους. Εξευτελίζουν και γελοιοποιούν τους υποψήφιους, μέχρι που τελικά βρίσκουν τον τύπο που τους εντυπωσιάζει. Τι γίνεται όμως όταν ο τελευταίος βρίσκεται νεκρός με μία βαλίτσα που περιέχει 500.000 λίρες κάτω από το κρεβάτι του; Χωρίς δεύτερη σκέψη, η απόφαση είναι κοινή: το πτώμα θα εξαφανιστεί και η βαλίτσα θα κρατηθεί. Από ποιον όμως;

Ένα φουτουριστικό παραμύθι, ένα ψυχολογικό θρίλερ με θέμα ένα από τα θανάσιμα αμαρτήματα, την απληστία και ήρωες τρεις νέους με μια "γεμάτη" βαλίτσα.

Τη μετάφραση του έργου έκανε η Μαριλένα Παναγιωτοπούλου και τη δραματουργική επεξεργασία ο Νίκος Καραγέωργος με τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη. Τα σκηνικά και τα κοστούμια επιμελήθηκε η Χριστίνα Κωστέα, τους φωτισμούς ο Ανδρέας Μπέλλης και τη μουσική ο Δημήτρης Ιατρόπουλος.
Παίζουν: Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Σμαράγδα Καρύδη, Γιώργος Λιάντος, Βάλια Πάτσιου, Στράτος Παυλίδης, Γιώργος Κατινάς.

Πρεμιέρα: Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου
Παραστάσεις: Τετάρτη-Σάββατο 21.15
Παρασκευή 00.15
Κυριακή 20.00
Τιμές εισιτηρίων: 19, 12 (φοιτητικό)