Τσανακλίδου - Δέλτα: Μια αγάπη μεγάλη

04.10.2010
Όταν ξεκινάς για συναυλία της Τάνιας Τσανακλίδου ξέρεις ότι δεν πρόκειται να βγεις σώος στο τέλος. Κι αυτό είναι που το κάνει περισσότερο γοητευτικό. Θα σ’ έχει φορτίσει, θα σ’ έχει συγκινήσει , θα ‘χεις γελάσει, θα σ’ έχει κάψει, θα χεις τιγκάρει τόσο πολύ από συναισθήματα που δε θα θες να βιώσεις τίποτα άλλο.

Όταν ξεκινάς για συναυλία της Τάνιας Τσανακλίδου ξέρεις ότι δεν πρόκειται να βγεις σώος στο τέλος. Κι αυτό είναι που το κάνει περισσότερο γοητευτικό. Θα σ’ έχει φορτίσει, θα σ’ έχει συγκινήσει , θα ‘χεις γελάσει, θα σ’ έχει κάψει, θα χεις τιγκάρει τόσο πολύ από συναισθήματα που δε θα θες να βιώσεις τίποτα άλλο. Σε αρπάζει και σε διαλύει στο χώρο ενώ εκείνη τραγουδάει παθιασμένη παρέα με τα τσιγάρα, το αλκοόλ και την τσακισμένη ψυχή της.

Η φωνή της νομίζεις ότι ακούγεται παράλληλα σ’ όλη την πόλη και τρελαίνεσαι βλέποντας την στη σκηνή να σου δίνεται απόλυτα, ξεριζώνοντας την καρδιά σου. Δεν σου κρύβει ποτέ τίποτα, όλα όσα τραγουδάει τα ζει στο έπακρο εκείνη την ώρα μπροστά σου, ό,τι αισθάνεται θα στο πει και κάθε στίχος σε διαπερνάει σαν να σου κάνει ηλεκτροσόκ. Ένας σπάνιος άνθρωπος που τον χαίρεσαι όσο δεν πάει.

Το Σάββατο δεν ήταν μόνη της. Ο Μιχάλης Δέλτα κι ο Bleine Reininger των Tuxedomoon ήταν μαζί της για να σε κάνουν να μη θες να φύγεις. Όταν ο Reininger έπιασε μικρόφωνο και βιολί η "Roxanne" μπλέχτηκε με τη "Ζελατίνα", το "I put a spell on you" χάθηκε στους "Δρόμους του Βερολίνου" και μζί με την Τσανακλίδου ταίριαξαν τόσο πολύ σαν να τραγουδούσαν μαζί για χρόνια.

Εκείνη συνέχισε με μια επιλογή από κομμάτια που είναι πάντα στο πρόγραμμα της μέχρι που ανέβηκε ο Δέλτα με την κονσόλα και κάποια τραγούδια από τον δίσκο ("Το χρώμα της μέρας") ο οποίος έχει λιώσει στα players όταν έφευγε το χρώμα απ' τη μέρα, ένα remix σε καινούριο κομμάτι της ("Καληνύχτα") και το ανατριχιαστικό "Λύκε λύκε" ζωντάνεψαν ξανά. Σε κάποια το κανονικό μικρόφωνο έδινε τη θέση του σ’ εκείνο το vintage -σαν αυτά που έβλεπες να κρατάνε τότε στα 60’s- και κάπως έτσι το Γκάζι στοιχειώθηκε από τα ντεσιμπέλ των φωνητικών της χορδών και των ατμοσφαιρικών μουσικών του Δέλτα.

Όταν η Τσανακλίδου κατέβηκε, ο Δέλτα ανέλαβε τη σκηνή ξεκινώντας με Stereo Nova ("Νέα Ζωή") και έχοντας στα φωνητικά την Etten (Ελένη Τζαβάρα- πρώην τραγουδίστρια των Film), μία από τις πιο ιδιαίτερες τραγουδίστριες που έχεις δει κι όσοι την είχαμε προλάβει και με τους film είχαμε πάθει πλάκα. Από το "Tech me away" μέχρι το γνωστό του remix στο "Fade to Gray" , ο Δέλτα έκλεισε μια συναυλία που έκανε ωραιότερη την Τεχνόπολη.

Κική Παπαδοπούλου