CINEMA: ONIRAMA (Ντανθ μπατ νο θεκθ)

13.12.2007
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Χορεύς; Είσι Βου Που;
Καλοντυμένη με το μοντελάκι, καλοχτενισμένη με το πιστολάκι, και καλοϋποδεδημένη με το τακουνάκι; (Κι αν τον βγάλεις τον κάλο μετά, αγάπη μου, χαλάλι).
Ε, τότε είσαι έτοιμη να πας στο CINEMA Live Dance Stage που έχει σχεδιαστεί και διακοσμηθεί εσωτερικώς ειδικά για σένα. Είναι όλα διαγώνια, μαύρα και γυαλιστερά. Καναπέδες, τραπεζάκια και στις τουαλέτες σύστημα με κουμπί στο πάτωμα. Πατάς και τρέχει το νερό (ακόμη δεν το έχεις μάθει, αγόρι μου; Δεν είχτε τέτοιο στην πλατεία του χωριού; Περίεργο).
Σε κάθε τραπεζάκι ένα κόκκινο χάρτινο σουπλά κάνει τη ‘διαφορά’. Ηχητική εγκατάσταση πανάκριβη και ανθεκτική (για πάρα πολλά ντεσιμπέλ, αλλιώς δεν χορεύονται τα τραγούδια, χrυssή μου).
Μπάρες παντού, με δύο ‘σπέσιαλ’ ακριβώς κάτω από τη σκηνή με τους μπάρμαν να σερβίρουν χορεύοντας.
Αν έρθεις εδώ να είσαι έτοιμος να πιεις πολύ.
Το αποκτήσαμε και το Live Dance Stage διότι μας χρειαζότανε. Αλλιώς τι το έχουμε το συγκρότημα που δεν είχε χώρο να απλωθεί και να χοροπηδάει επί τρεις ώρες και πλέον; Εκείνον τον καημένο Θοδωρή (Μαραντίνη) που τραγουδούσε επί άπειρες ώρες και χόρευε σαν τρελός τον λυπήθηκε η καρδιά μου διότι κατά το τέλος νόμιζες ότι θα πέσει κάτω.
Ήταν όμως πολύ καλός. Όπως και η Ελεονώρα Ζουγανέλη. Εξαιρετική φωνή και το ‘dance’ κλίμα της πάει.
Είναι ανάγκη όμως παιδιά να λέτε κι εκείνα τα ‘γειασου-γειασου’ τραγούδια; Για να τα λέτε θα το έχετε σκεφτεί, φαντάζομαι..
ΠΡΙΝ ΠΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 210-34.11.410
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Πειραιώς 130
ΗΜΕΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: Παρασκευή-Σάββατο
ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: 23:30

Ήμουν κι εγώ εκεί...
Μετά από ένα δεκάλεπτο έξω στο κρύο το ‘πολυτελές’ κατάστημα Cinema καταδέχτηκε να μας βάλει μέσα (εκείνη τη μέρα ήταν τα ΚΑΝΑΛΙΑ εκεί κι όλοι κάναν κωλοτούμπες).
Αφού μπήκαμε μέσα, φάγαμε άλλο ένα στήσιμο, δίωρο αυτή τη φορά, διότι ήταν ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ εκεί (δεν συνειδητοποίησες τη βαρύτητα του πράγματος ακόμα;) και παίρνανε συνεντεύξεις και πλάνα και άρα το πρόγραμμα κάλυπτε ένας Dj με S&M διαθέσεις.
Γύρω στη μία το ξημέρωμα εδέησαν να εμφανιστούν και οι ONIRAMA.
Με τον υπερδυναμικό frontman Θοδωρή και τους κυρίους: Δημήτρη Κοκονίδη, στα drums, Γιώργο Κοκονίδη στην κιθάρα, Διονύση Φραντζή στο μπάσο, Χρήστο Τσετσίνη στα πλήκτρα και Κώστα Καρακατσάνη στο βιολί. Με άριστο ρυθμικό section άνευ του οποίου δε θα μιλάγαμε τώρα για ντανς και ανοησίες.

Και όλα τα είπανε και όλοι οι ντεμί και φουλ χλιδάτοι όλα τα χόρεψαν. Ωραία περνάγαμε..
Αν εξαιρέσεις κάποιες διασκευές κάποιων ελληνικών ‘ποπ’ και μη ποπ τραγουδιών.
Και funky soul ακούσαμε (χωρίς τον James Brown) και disco χορέψαμε (χωρίς τον Τραβόλτα), και ‘Α Κάζα ντι Ιρενε’ είπαμε (διότι το θυμηθήκαμε). Και επιτυχίες της Gloria Gaynor και της Dame Shirley Bassey απολαύσαμε (χωρίς τις τεράστιες φωνές τους, εννοείται).
Και Queen είπαμε «We Will Rock you», και Πυξ Λαξ, και Πλιάτσικα, και Κραουνάκη και Ζιώγαλα, και Κατσιμιχαίους και Prince (χωρίς τη χορευτική του δεινότητα) και απ’ όλα αλέθει ο μυλωνάς αρκεί να έχει διαγώνιο και ρομβοειδή μύλο για να βάζει τα άχυρα και να τα κάνει αλεύρια.
Τέλος πάντων πηγαίναμε με πέντε έξι μποφόρ μέχρι το «μικρό διάλειμμα»..
Ποιος είχε την ιδέα να βάλει τον υιό Χατζηνάσιο να μας πεθάνει από πλήξη πολύ θα ήθελα να ξέρω.
Ο μικρός Χατζηνάσιος (Δημήτρης), σε περίπτωση που δεν τον έχεις πετύχει πουθενά, έχει μία φωνή χωρίς φωνή, και ένα πρόσωπο που συσπάται σαν του «Λιγνού» όταν ο «Χοντρός» τον μαλώνει και τον κάνει να κλαίει.
Πόσο κράτησε το ηλεκτροσόκ αυτό δεν θυμάμαι, πάντως λίγο ακόμα και θα πέθαινε το μαγαζί ή θα έφευγε σύσσωμο να πάει δίπλα στου Σφακ-Attαck να τη βρει αλλιώς.
«Σηηήμερα, άσε με να σ’ αγαπάω σηηήμερα».. μας είπε πριν φύγει και μετά από αυτό, όταν ξαναβγήκαν οι ΟΝΙΡΑΜΑ, όλα φαίνονταν.. λογικά.
Οπότε σταμάτησα να κρατάω σημειώσεις, με παρατηρήσεις από εδώ κι από κει, διότι όταν απειλείσαι με επανεμφάνιση του μικρού ..Νασίου δεν πας γυρεύοντας.
Στο πρόγραμμα επίσης τραγουδάει εκτός από την guest Ελεονώρα Ζουγανέλη και ο βιολιστής της ορχήστρας ο οποίος διαθέτει μια τρελή φωνή σορπάνο, που πολύ το διασκέδασε το κοινό.
Α, να μην ξεχάσω να σου πω ότι έχουν και χορηγό τα παιδιά, ο οποίος έχει βάλει κάποιες ψηλοτάκουνες κυρίες να μοιράζουν τσιγάρα και να σου ‘εξηγούν’ το καινούριο προϊόν (Κάποια πακέτα που κοίταξα διότι ‘πήγα στοίχημα’ σχετικό, έλεγαν όλα «Οι καπνιστές πεθαίνουν πρόωρα». Δε βρήκα όμως κάποιο να λέει περί στυτικών και ‘στητικών’ προβλημάτων, διότι οι νεοάρρενες πελάτες που είδα, (καλά παιδιά, χαρά γεμάτα) δε θα την άντεχαν την.. υπενθύμιση).
Άσχετο.
Να μην ξεχάσω επίσης να σου πω ότι η πλειοψηφία των πελατών ήταν κοριτσοπαρέες (που με τους ..αδιάφορους παρόντες νεοάρρενες οι οποίοι ασχολούνταν με το μαλλί τους, πολύ φοβάμαι πως μόνες ήρθαν και μόνες θα ‘φευγαν). Τα ‘χει το χλιδάτο κλάμπινγκ αυτά.. Κουράγιο κορίτσια.

Τελικά αξίζει να πάω;
Αν είσαι Βου Που, καλοχτενισμένος, με το SUV απ’ έξω και όρεξη για να χορέψεις τα πάντα φαντάζομαι ότι είσαι ήδη εκεί, με τις φιλενάδες σου.
Να έρθεις νωρίς, διότι πριν την έναρξη του προγράμματος στην γιγάντια.. γιγαντοοθόνη, έπαιζαν οι 91/2 βδομάδες με την Κιμ Μπάσιντζερ, Θεά, και τον Μίκυ Ρουρκ kinky πλούσιο. Τρε υπενθυμιστικό και αυτό, αλλά χαμπάρι δεν πήρε κανείς, ούτε στη σκηνή με τα παγάκια, ούτε του στριπτίζ, ούτε εκεί δίπλα στο ψυγείο με τα φρούτα και τα λαχανικά.
Τι τρέχει βρε παιδιά; Ντανθ μπατ νο θεκθ;

Γεωργία Λαιμού.
Ησουν κι εσύ εκεί; Πες μου τι είδες μ' ένα mail...: [email protected]