"Εγκλήματα και Εγκλήματα" στο Προσκήνιο

17.12.2007
Το κλασικό έργο του Στρίντμπεργκ 'Εγκλήματα και Εγκλήματα' μεταμορφώνεται σε ένα θέαμα σύγχρονης αισθητικής, μια παραγωγή από το θέατρο "Προσκήνιο" με την υπογραφή των συντελεστών της ομάδας «Όχι Παίζουμε».

To κλασικό έργο του Στρίντμπεργκ "Εγκλήματα και Εγκλήματα" μεταμορφώνεται σε ένα θέαμα σύγχρονης αισθητικής, μια παραγωγή από το θέατρο "Προσκήνιο" με την υπογραφή των συντελεστών της ομάδας «Όχι Παίζουμε».

Στο Παρίσι των αρχών του περασμένου αιώνα ο συγγραφέας Μωρίς Ζεράρ πρόκειται να ανεβάσει στο θέατρο ένα έργο κραυγή ενάντια στο προπατορικό αμάρτημα και υπέρ του δικαιώματος του ανθρώπου να είναι μέσα και όχι έξω από τον παράδεισο. Ένα έργο μεγαλειώδες που εξυψώνει και θεοποιεί τον άνθρωπο.

Το βράδυ της πρεμιέρας, ένας παράλογος θάνατος και η εμφάνιση μιας θεαματικής και αινιγματικής γυναίκας θα μετατρέψουν την ίδια τη ζωή του σε υπερθέαμα. Ένα φαντασιακό θρίλερ όπου οι ανεκπλήρωτες επιθυμίες αποκτούν κοσμογονικές διαστάσεις και κρίνουν το μέλλον του κόσμου ανάμεσα στο κακό και στο καλό.

Γυναίκες με υπερφυσικές δυνάμεις, ένας άγγελος - σοπράνο, ένας άγγελος - χορευτής και μια μυστηριώδης φάλαινα στο κέντρο της σκηνής, αποτελούν τα κύρια συστατικά ενός θεάματος σύγχρονης αισθητικής που επιχειρεί να αναδείξει την αυτοσαρκαστική διάθεση του Σουηδού συγγραφέα, καθώς και το επίκαιρο της αγωνίας του.

Το έργο αυτό είναι από τα λιγότερο γνωστά του Στρίντμπεργκ, ίσως και λόγω της διαφορετικότητάς του από εκείνα με τα οποία συνηθίζουμε να τον ταυτίζουμε. Στη σημερινή κοινωνία της εικόνας και του θεάματος και της - πίσω από τα φώτα - ανελέητης δυστυχίας και μοναξιάς κάθε λογής μειονότητας, το «Εγκλήματα και Εγκλήματα» είναι επίκαιρο όσο ποτέ.

Πρώτη Παράσταση: Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2007 (Χριστούγεννα)

Παίζουν: Καριοφυλλιά Καραμπέτη, Μηνάς Χατζησάββας, Κώστας Φαλελάκης, Βέρα Λάρδη, Χάμιλτον Μοντέιρο, Βικτώρια Ταγκούλη.

Μετάφραση: Μαργαρίτα Μέλμπεργκ
Σκηνοθεσία: Γιώργος Σαχίνης
Χορογραφία ? Συνσκηνοθεσία: Ειρήνη Αλεξίου
Σκηνικά?Κοστούμια: Γιάννης Σκουρλέτης
Μουσική: Κώστας Δαλακούρας
Φωτισμοί: Χριστίνα Θανασούλα
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαίρη Λογοθέτη
Δραματουργική Έρευνα: Άρης Ασπρούλης
Φωτογραφίες: Μαριλένα Σταφυλίδου

Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων
Τετάρτη & Κυριακή 20:00
Τρίτη - Πέμπτη ? Παρασκευή - Σάββατο 21:15
Τιμές εισιτηρίων: 21 € / Φοιτητικό 15 €
ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Στουρνάρη & Καπνοκοπτηρίου 8, Αθήνα
Τηλέφωνο Ταμείου: 210 8252242-3
(ώρες λειτουργίας: 10:00 ? 13:00 & 17:00 ? 22:00)