"Λος Άντζελες" από τη Σώτη Τριανταφύλλου

10.12.2007
Οι Εκδόσεις Μελάνι σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζουν το βιβλίο της Σώτης Τριανταφύλλου με τίτλο «Λος Άντζελες» την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου.

Οι Εκδόσεις Μελάνι σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζουν το βιβλίο της Σώτης Τριανταφύλλου με τίτλο «Λος Άντζελες» την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου.

Την παρουσίαση θα ακολουθήσει ομιλία για το βιβλίο Λος Αντζελες από τη Σώτη Τριανταφύλλου και τον Πέτρο Νικόλτσο.

"Λος Άντζελες", Σώτη Τριανταφύλλου
Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2007, στις 20:00
Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, 2ος όροφος,
Μασσαλίας 22, Κολωνάκι
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Στο βιβλίο αυτό, που είναι το αποτέλεσμα μιας συνεργασίας της Σώτης Τριανταφύλλου και του φωτογράφου Πέτρου Νικόλτσου, η Σώτη Τριανταφύλλου επιστρέφει στο γνώριμό της Λος Άντζελες, που, αυτή τη φορά είναι το Λος Άντζελες του Πέτρου Νικόλτσου.

Ενός νέου φωτογράφου που με μιαν ασπρόμαυρη, σχεδόν αναχρονιστική ματιά, περιδιαβάζει ξανά και ξανά μια πόλη που τρέχει γρήγορα ενώ ταυτοχρόνως παραμένει σχεδόν απαράλλακτη εδώ και πενήντα χρόνια.

Πρόκειται για ένα βιβλίο μάλλον πειραματικό, για ένα υβρίδιο: δεν πρόκειται για φωτογραφικό λεύκωμα με συνοδευτικές λεζάντες, ούτε για εικονογραφημένο μυθιστόρημα, μιας και συχνά το κείμενο και η εικόνα μας μεταφέρουν κάτι τελείως διαφορετικό.

Στο Λος Άντζελες βλέπουμε αποσπάσματα από μια σύγχρονη μητρόπολη· οι φωτογραφίες και τα κείμενα μάς παρέχουν πληροφορίες και εντυπώσεις. Το θέμα του βιβλίου όμως δεν είναι αυτό: το βιβλίο μοιάζει με το αντίθετο ενός εικονογραφημένου ταξιδιωτικού οδηγού. Ίσως στις σελίδες του δούμε και την δική μας πόλη, καθώς κι εμάς τους ίδιους, ενώ περιπλανιόμαστε στο κέντρο και στις παρυφές ενός αλλόκοτου, ασπρόμαυρου κόσμου.