ΑΩ - Η προπώληση ξεκίνησε

07.12.2007
Το ΑΩ, σε σύλληψη και σκηνοθεσία του Ash Bulayev, είναι μια παράσταση ζωντανού σινεμά (live-cinema performance) και πρόκειται να κάνει την πρεμιέρα του στο Θέατρο ΠΑΛΛΑΣ στις 4 Απριλίου, 2008. Η προπώληση ξεκίνησε....

«Η αλήθεια,» είπα, «είναι ότι πιστεύεις σε κάτι ανώτερο.»
«Η αλήθεια,» είπε εκείνος, «είναι ότι προσπαθώ να πιστεύω.»

- J.L. Borges

Το ΑΩ είναι ελεύθερα εμπνευσμένο από ένα διήγημα του αργεντινού συγγραφέα Jorge Luis Borges, με τον τίτλο "Η βιβλιοθήκη της Βαβέλ".

Λέω ότι η Βιβλιοθήκη είναι απέραντη. Η Βιβλιοθήκη είναι το Σύμπαν. Ο στόχος: να βρεθεί ένας Οδηγός, ένας χάρτης. Ο χάρτης της Βιβλιοθήκης. Ένας χάρτης του Σύμπαντος. Ο χάρτης της αναζήτησής μας. Ένας χάρτης σου λέει πού ήσουν, πού βρίσκεσαι, και πού πηγαίνεις - κατά κάποιον τρόπο είναι τρεις χρόνοι σε έναν. Εν τέλει, αναζητούμε αυτόν τον συμπαντικό χάρτη.

Το ΑΩ είναι μια παράσταση ζωντανού σινεμά (live-cinema performance). Το κοινό καλείται να ζήσει και τις δυο πλευρές της ιστορίας: τη διαδικασία δημιουργίας και το αποτέλεσμά της. Ενώ δίνεται η ψευδαίσθηση μιας παραδοσιακής δισδιάστατης κινηματογραφικής οθόνης, το κοινό έχει την ευκαιρία να καταδυθεί μέσω μιας τρύπας στον τοίχο και να του επιτραπεί η είσοδος σε μια τρισδιάστατη Βιβλιοθήκη με όλους της τους κατοίκους. Το αποτέλεσμα δεν είναι ούτε κινηματογράφος, ούτε χορός, ούτε θέατρο - αλλά μάλλον μια σύμμιξη των τριών.

Το ΑΩ είναι σε σύλληψη και σκηνοθεσία του Ash Bulayev, συν-ιδρυτή της amorphy.org και πρόκειται να κάνει την πρεμιέρα του στο Θέατρο ΠΑΛΛΑΣ στις 4 Απριλίου, 2008. Τέσσερις ζωντανοί ερμηνευτές (Αγγελική Στελλάτου, Κωνσταντίνος Ρήγος, Λένα Κιτσοπούλου και Απόστολος Φράγκος) και 400 κομπάρσοι (μαγνητοσκοπημένοι ερμηνευτές), αναλαμβάνουν να σας οδηγήσουν σε ένα ταξίδι αναζήτησης.

Η παράσταση χρησιμοποιεί ζωντανή αναμετάδοση και προ-μαγνητοσκοπημένα βίντεο, 3D animation, ειδικά εφέ, γραφιστικό σχεδιασμό και ειδικά σχεδιασμένα animation, όλα ως προς την ανάπτυξη και την υλοποίηση σε συνεργασία με το Χριστόφορο Μπρέλλη, Production Designer της παράστασης.

H Προπώληση εισιτήριων άρχισε στα ταμεία του Παλλάς,
CityLink, Βουκουρεστίου 5, Αθήνα, 210 32 13 100
Με πιστωτική κάρτα 210 81 0 81 81, www.ellthea.gr
και στη Fnac (the Mall)

Συντελεστές Αναλυτικά

Ερμηνευτές: Αγγελική Στελλάτου, Κωνσταντίνος Ρήγος, Λένα Κιτσοπούλου, Απόστολος Φράγκος.
Παραγωγή: Ελληνική Θεαμάτων
Σύλληψη, Σκηνοθεσία & Χορογραφία: Ash Bulayev (amorphy.org)
Production Design: Χριστόφορος Μπρέλλης (antidot.gr)
Μουσική Σύνθεση: Νίκος Κυπουργός
Ηχητικός Σχεδιασμός: Σταύρος Γασπαράτος
Σκηνογραφία: Λιλή Πεζανού
Σχεδιασμός Επίπλων: Χριστόφορος Μπρέλλης
Κατασκευή Σκηνικού: Γαλανόπουλος Ο.Ε.
Σχεδιασμός Φωτισμού: Λευτέρης Παυλόπουλος
Σχεδιασμός Οπτικού Υλικού: αntidot.gr (Κώστας Γκέκας)
Σχεδιασμός Συστημάτων Video: Στάθης Χρυσίδης
Ενδυματολόγος: Δέσποινα Μακαρούνη
Σκηνοθεσία και Μοντάζ Video: Μαρία Αθανασοπούλου
Σενάριο: Ash Bulayev, Ευγενία Τζιρτζιλάκη
Μετάφραση Πρωτότυπων Κειμένων: Βασιλική Παππή
Βοηθός Σκηνοθέτη: Άννα Νικολάου
Φωτογραφίες: Λίλα Σωτηρίου
Διεύθυνση Παραγωγής: Μανώλης Σαρδής / PRO4
Graphic Design: αntidot.gr (Leanda Xavian)