Ο Jim Avignon και η Καλλιτεχνική του Παρέα στο Ζάππειο

16.11.2007
Τρεις «βερολινέζικες» βραδιές με performances, μουσική, εικαστικά, κινηματογράφο και πάρτι από τον Jim Avignon πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του αφιερώματος στο Βερολίνο με τίτλο «BerlinVISION», που πραγματοποιείται με την ευκαιρία των Ημερών Γερμανικού Πολιτισμού Αθήνα 2007.
Τρεις «βερολινέζικες» βραδιές με performances, μουσική, εικαστικά, κινηματογράφο και πάρτι από τον Jim Avignon πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του αφιερώματος στο Βερολίνο με τίτλο «BerlinVISION», που πραγματοποιείται με την ευκαιρία των Ημερών Γερμανικού Πολιτισμού Αθήνα 2007 (Σεπτέμβριος-Νοέμβριος), στο Ζάππειο Μέγαρο [Τρίτη 13, Τετάρτη 14 και Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2007].

Πολύπλευρος και πολυτάλαντος, ένας από τους πιο ασυνήθιστους και πιο παραγωγικούς εικαστικούς της σύγχρονης σκηνής, ο Jim Avignon έχει κερδίσει εδώ και χρόνια μια περίοπτη θέση στο παγκόσμιο καλλιτεχνικό στερέωμα.

Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια ο Jim Avignon εξελίχθηκε σε είδωλο της ποπ και της εικαστικής τέχνης και παρόλο που η φήμη του και η δημοτικότητά του ολοένα και εξαπλώνεται εκείνος καταφέρνει να ελίσσεται με άνεση ακροβάτη μεταξύ υποκουλτούρας και mainstream.

Τα άλματα μεταξύ των τεχνών και των μέσων και από το ένα περιβάλλον στο άλλο είναι το κόνσεπτ.

Στα έργα του «Ιστορίες σε Εικόνες» αποκαλύπτεται ως χρονογράφος ενός τρομερά ωραίου κόσμου και αποδεικνύεται μαέστρος της περίτεχνης απλότητας. Ο Jim Avignon θα πλαισιώνει με την τέχνη του τα δρώμενα «BerlinVision» στο Ζάππειο και μαζί με ομοφρονούντες καλλιτέχνες από το Βερολίνο θα φέρει την πνοή της βερολινέζικης subculture στην Αθήνα.

Τρίτη 13 Νοεμβρίου, 21:00
Berlin-Night 1
Ιστορίες σε Εικόνες - Έκθεση με έργα του Jim Avignon
Εγκαίνια με live performance του καλλιτέχνη

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου, 21:00
Berlin-Night 2

Άσφαλτος ή Ο αστυνομικός, η Έλζε και τα κοσμήματα (1928/29) του Joe May με τους Betty Amman, Gustav Fröhlich, Albrecht Steinrück

Βωβή ταινία με ζωντανή ηλεκτρονική μουσική από τον Jim Avignon

Μια τολμηρή προσέγγιση της μεγαλούπολης, του Βερολίνου της δεκαετίας του 20: Νυχτερινοί λεωφόροι, φώτα νέον, σκοτεινές σκιές, πολυτέλεια, έγκλημα και ερωτισμός. Ένας νεαρός αστυνομικός κάνει την όμορφη Έλζε τσακωτή να κλέβει κοσμήματα. Εκείνη όμως, τόσο περπατημένη όσο και όμορφη, γυναίκα του ημικόσμου, τον σαγηνεύει, γλιτώνει τη σύλληψη και παρασύρει τον καλό και φρόνιμο προστάτη του νόμου στο δικό της κόσμο. Η ζήλια κάνει το όργανο της τάξης φονιά. Τώρα δικάζεται αυτός. Ο έρωτας όμως έχει τον τρόπο του...

Η ταινία είναι μια από τις πιο μεγάλες και πιο ακριβές παραγωγές της Ufa. Για τα γυρίσματα στα μεγάλα στούντιο του Babelsberg είχε στηθεί ένας μεγάλος δρόμος με πολυτελή καταστήματα, που αναπαρίστανε το κοσμικό Βερολίνο της δεκαετίας του 20. Η σκηνοθεσία και η διεύθυνση φωτογραφίας πιστοποιούν μια από τις κορυφαίες στιγμές του γερμανικού βωβού κινηματογράφου: Με ευρηματικότητα και μαεστρία συνδέει η κάμερα το Μέσα και το Έξω και οι φωτοσκιάσεις εικονογραφούν τη γαργαλιστική ατμόσφαιρα ενός διάχυτου, πηγαίου κι ανήμερου ερωτισμού.

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2007, 21:00
Berlin-Night 3

Blinddate Party
Berlin meets Athens
Mε τον Jim Avignon και την καλλιτεχνική του παρέα
Performance, Multimedia installation, Ηλεκτρονική και πειραματική ποπ σε ένα ραντεβού στα τυφλά με τους: Masha Qrella, Nova Huta, Monotekktoni, Neoangin.

Djs: Frau Kraushaar, Dj Dame Anemonella
Multimedia installation "Hello SMS Jukebox" από τον Moritz Metz και Barbara Rauh.

Είσοδος ελεύθερη