"Κασετίνα" στο Εθνικό Θέατρο

30.10.2007
Η ζωή στο σπίτι των Κρουλ αλλάζει για πάντα, όταν η θεία της οικογένειας εμφανίζει ξαφνικά μια παράξενη κασετίνα με άγνωστο περιεχόμενο. Κάποιοι θα χάσουν τον ύπνο τους προκειμένου να την αποκτήσουν. Ποιος θα καταφέρει τελικά να κερδίσει το παιχνίδι και να καρπωθεί το μυστικό που κρύβει η μυστηριώδης κασετίνα; Και με ποιο τίμημα;
Η ζωή στο σπίτι των Κρουλ αλλάζει για πάντα, όταν η θεία της οικογένειας εμφανίζει ξαφνικά μια παράξενη κασετίνα με άγνωστο περιεχόμενο. Κάποιοι θα χάσουν τον ύπνο τους προκειμένου να την αποκτήσουν.
Ποιος θα καταφέρει τελικά να κερδίσει το παιχνίδι και να καρπωθεί το μυστικό που κρύβει η μυστηριώδης κασετίνα; Και με ποιο τίμημα;

Η Κασετίνα ανήκει σε ένα κύκλο έργων με τίτλο «Ο ηρωικός βίος των μικροαστών» που έγραψε ο Καρλ Στερνχάιμ από το 1911 έως το 1922 με στόχο να σατιρίσει τα ήθη και τις αξίες της αστικής τάξης.

Πίσω από τις κλειστές πόρτες, τα προσωπεία πέφτουν, οι ηθικές αναστολές παραμερίζονται και το άυλο χρήμα μετατρέπεται σε αντικείμενο ερωτικού πόθου σε μια «μαύρη» γερμανική κωμωδία που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε σκηνοθεσία Βίκτωρα Αρδίττη. Η μετάφραση είναι του Γιώργου Δεπάστα, τα σκηνικά και τα κοστούμια της Λιλής Κεντάκα και η μουσική του Κώστα Βόμβολου.

Παίζουν: Έρση Μαλικέντζου, Ταξιάρχης Χάνος, Κλέων Γρηγοριάδης, Εύη Σαουλίδου, Σύρμω Κεκέ, Έμιλυ Κολιανδρή και Θανάσης Δήμου.

Η Κασετίνα θα παρουσιαστεί στη σκηνή του Θεάτρου Κάππα από τις 9 Νοεμβρίου. Προηγούνται δύο προπαραστάσεις: στις 7 Νοεμβρίου στις 21:00 και στις 8 Νοεμβρίου στις 20:00 την οποία θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συντελεστές και το κοινό.


Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή στις 21.00
Σάββατο στις 18.00-21.00
Κυριακή στις 19.00

Τιμή εισιτηρίου:
Τετάρτη 18Euro
Πέμπτη 15 Euro

Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 22 Euro
Σάββατο απόγευμα 18 Euro
Φοιτητικό ή Νεανικό κάτω των 23 ετών 12Euro