16 Μαγικά Σάββατα για τα παιδιά των Homo Ludens

22.09.2010
Τα Παιχνίδια Γραφής για Μικρούς Συγγραφείς θα ανοίξουν και φέτος τον Οκτώβριο ανυπόμονα την πόρτα τους για να υποδεχτούν στα LUDENS LABS παιδιά Δημοτικού που θα στήσουν μαζί με τη συγγραφέα Βίκυ Θεοδωροπούλου, έναν κόσμο φτιαγμένο από λέξεις.
Τα Παιχνίδια Γραφής για Μικρούς Συγγραφείς θα ανοίξουν και φέτος τον Οκτώβριο ανυπόμονα την πόρτα τους για να υποδεχτούν στα LUDENS LABS παιδιά Δημοτικού που θα στήσουν μαζί με τη συγγραφέα Βίκυ Θεοδωροπούλου, έναν κόσμο φτιαγμένο από λέξεις.

Ο κόσμος αυτός δεν θα είναι το δάσος που μέσα του περπατούσε ανέμελα η φουκαριάρα η Κοκκινοσκουφίτσα, ούτε το παλάτι της Κακιάς Βασίλισσας που ρωτούσε κάθε μέρα τον καθρέφτη της ποια είναι η ομορφότερη του κόσμου.

Ο κόσμος που θα χτίσουν οι Μικροί Συγγραφείς θα είναι αυτός της πόλης μας, ένας κόσμος ακόμα πιο μαγικός και αναπάντεχος μια που θα τον έχει μεταμορφώσει η φαντασία των παιδιών.

Η Βίκυ Θεοδωροπούλου αναφέρει χαρακτηριστικά: «Στη διάρκεια των 8 σαββατιάτικων συναντήσεων, θα παίξουμε όπως πάντα με αντικείμενα, λέξεις και εικόνες για να δώσουμε τον σπινθήρα εκείνο που χρειάζεται η παιδική φαντασία για να φουντώσει και να γεννήσει. Ιστορίες για σκουπίδια που ποτέ δεν μένουν ίδια, για μια μικρή χάρτινη βάρκα που αρμενίζει μεσ' στα πάρκα, για σπίτια μέσα στο νερό κι ασανσέρ στον ουρανό, όπου θα καθρεφτίζεται μια πόλη που μέσα της χωράμε όλοι.
Έτσι θα χωρέσουμε όλοι στα ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΕΧΝΕΣ για ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ όπου τα παιδιά θα στήσουν στα LUDENS LABS, μαζί με τη μουσειολόγο Καλλιόπη Κουτρουμπή, μια πόλη με τα υλικά που δεν πετάξαμε στα σκουπίδια.
Γύρω από ένα μεγάλο τραπέζι, το δημιουργικό τραπέζι των LUDENS LABS, η Καλλιόπη θα αγκαλιάσει το ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ -αμέσως μετά τη Βίκυ- τα παιδιά μας, για να τα μάθει παίζοντας Τέχνες για Μικρούς Καλλιτέχνες αρχίζοντας με την καθόλου αυτονόητη τέχνη του ευζην σε ένα αστικό τοπίο.
Ενα τεράστιο μακετόχαρτο θα γίνει η γη της πόλης, ένα παιχνίδι με τη φαντασία θα σηματοδοτήσει την πολεοδομία της, ένα μεγάλο μέρος από τα υλικά συσκευασίας που δεν πετάχτηκαν στα σκουπίδια της εβδομάδας θα γίνουν τα Σάββατα "σημεία" στο χάρτη της πόλης και κάπως έτσι ένα σωρό εκπλήξεις θα προκύψουν καθώς θα στρίβουμε στις διασταυρώσεις, θα κυκλώνουμε πλατείες, θα φυτεύουμε πάρκα και θα σχεδιάζουμε ποδηλατόδρομους ώσπου να φτάσουμε στο τελευταίο Σάββατο της μεγάλης Έκπληξης!»

LUDENS LABS | ΔΙΔΟΤΟΥ 34 | 211. 0108404 - 6947544423
BLOG http://ludenslabs.blogspot.com
SITE www.ludenslabs.com
FACEBOOK PAGE https://www.facebook.com/pages/Athens-Greece/LUDENS-LABS/63685580545
YouTube search LUDENS LABS