Η «Aida» από την Όπερα Θεσσαλονίκης

17.08.2007
Η Όπερα Θεσσαλονίκης, σε τρεις μοναδικές παραστάσεις, παρουσιάζει την «Aida» του Giuseppe Verdi στο Θέατρο Δάσους, στις 2, 4, και 6 Σεπτεμβρίου 2007.
Παράσταση: «AIDA», Όπερα Θεσσαλονίκης
Πού: Θέατρο Δάσους. Ώρα έναρξης 21:00
Πότε: 2, 4, 6 Σεπτεμβρίου 2007, ώρα 21:00
Τιμή εισιτηρίου: 30 €, Φοιτητικό/μαθητικό/ομαδικό: 20 €.
Προπώληση εισιτηρίων στο τηλ: 2310 288000

Η Όπερα Θεσσαλονίκης, σε τρεις μοναδικές παραστάσεις, παρουσιάζει την «Aida» του Giuseppe Verdi στο Θέατρο Δάσους, στις 2, 4, και 6 Σεπτεμβρίου 2007.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο διάσημος ιταλός σκηνοθέτης Paolo Micciche και τη σκηνογραφία ο Έλληνας σκηνογράφος Νίκος Πολίτης.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συμμετέχουν μερικοί εκ των σημαντικότερων ερμηνευτών όπερας στον κόσμο, όπως η διεθνούς φήμης υψίφωνος Norma Fantini στο ρόλο της Aida, ενώ στον ρόλο του Radames ο θρυλικός τενόρος και πασίγνωστος για την ερμηνεία του στον συγκεκριμένο ρόλο, Nicola Martinucci.

Στη μεγάλη αυτή παραγωγή της Όπερας Θεσσαλονίκης συμμετέχει η Ορχήστρα της Όπερας του Καΐρου υπό την διεύθυνση του καλλιτεχνικού διευθυντή της Nader Abbassi, το μπαλέτο της Όπερας του Καΐρου και η Χορωδία Θεσσαλονίκης.

Η «Aida» είναι ένα από τα πιο δημοφιλή λυρικά μελοδράματα σε 4 πράξεις, σε λιμπρέτο του Antonio Ghislanzoni, βασισμένο σε σενάριο του Camille Du Locle και μουσική του Giuseppe Verdi. Η πρεμιέρα της «Aida» έγινε στις 24 Δεκεμβρίου 1871, Παραμονή Χριστουγέννων, στην Όπερα του Καΐρου «Dal Elopera Al Misria», με διευθυντή της ορχήστρας τον Giovanni Botessini. Η εποχή στην οποία τοποθετείται χρονικά η όπερα είναι αυτή των Φαραώ. Η Aida, αιχμάλωτη κόρη του βασιλιά της Αιθιοπίας, είναι ερωτευμένη με τον Radames, νέο αρχηγό του αιγυπτιακού στρατού, έχει όμως ως αντίζηλο της πριγκίπισσα Amneris, κόρη του βασιλιά της Αιγύπτου. Η «Aida» είναι ένα από τα χαρακτηριστικότερα δείγματα της ιταλικής «grand opera» και παραμένει στο ρεπερτόριο των περισσοτέρων θεάτρων ανά τον κόσμο.

Giuseppe Verdi - AIDA

Σκηνοθεσία: Paolo Micciche
Σκηνoγραφία: Νίκος Πολίτης
Φωτισμοί: Bruno Ciulli

Aida: Norma Fantini
Radames: Nicola Martinucci
Amneris: Anna Venturi
Μαρία Καραγεβρέκη - La Vita
Amonasro: Γιάννης Γιαννίσης
Δημήτρης Πλατανιάς
Ramfis: Δάμων Νέστωρ Πλούμης
King Pharaoh: Κωνσταντίνος Κατσάρας
Messenger: Gianluca Sciarpelletti
High Priestes: Μαρία Κόκκα

Ορχήστρα & Μπαλέτο της Όπερας του Καΐρου
Μουσική Διεύθυνση: Nader Abbassi
Χορογραφία: Erminia Gambarelli

Χορωδία Θεσσαλονίκης
Διδασκαλία Χορωδίας: Μαίρη Κωνσταντινίδου