Εκτός η Ακρόπολη!

09.07.2007
Τα επτά σύγχρονα θαύματα του κόσμου, σύμφωνα με ψηφοφορία στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 90 εκατομμύρια άνθρωποι μέσω διαδικτύου και κινητών τηλεφώνων είναι: Το Σινικό Τείχος, η αρχαία πόλη Πέτρα της Ιορδανίας, το άγαλμα του Χριστού στο Ρίο ντε Ζανέιρο, το Μάτσου Πίτσου στο Περού, η πυραμίδα της Ίτζα στο Μεξικό, το Κολοσσαίο της Ρώμης και το Ταζ Μαχάλ στην Ινδία.

Τα επτά σύγχρονα θαύματα του κόσμου, σύμφωνα με ψηφοφορία στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 90 εκατομμύρια άνθρωποι μέσω διαδικτύου και κινητών τηλεφώνων είναι: Το άγαλμα του Ιησού του Λυτρωτή στο Ρίο ντε Τζανέιρο (1931), το Μάτσου Πίτσου στο Περού (1460-1470), η πυραμίδα της Ίτζα Γιουκατάν στο Μεξικό (κατασκευάστηκε πριν το 800 μ.Χ.), το Σινικό Τείχος (220 μ.Χ. και 1368-1644 μ.Χ.), η Πέτρα της Ιορδανίας (9 π.Χ. - 40 μ.Χ.), το Κολοσσαίο της Ρώμης (70-82 μ.Χ.) και το Ταζ Μαχάλ στην Ινδία (1630 μ.Χ.).

Η τελετή για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας έγινε το Σάββατο 07/07/07 σε μεγάλη εκδήλωση στη Λισαβόνα. Στην εκδήλωση συμμετείχαν η Χίλαρι Σουάνκ, ο Μπεν Κίνσλεϊ, η Τζένιφερ Λόπεζ, και ο Χοσέ Καρέρας.

Από την τελική επτάδα απουσιάζει η δική μας Ακρόπολη, όπως επίσης η Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης, Πύργος του Άιφελ, το Νησί του Πάσχα, το Στόουχεντζ, ο ναός του Ανγκόρ Βατ στην Καμπότζη, το Κρεμλίνο και άλλα μνημεία.

Η UNESCO, πάντως, κράτησε αποστάσεις από την ψηφορία, με την αιτιολογία ότι αντανακλά μόνο τις απόψεις όσων ψήφισαν στο ίντερνετ και όχι όλου του κόσμου.