'Αποδομώντας τη ζωή' στο Ρέθυμνο

06.07.2007
Το εναλλακτικό φεστιβάλ φωτογραφίας και σύγχρονων εικαστικών τεχνών FotoTherapy διοργανώνεται φέτος για δεύτερη χρονιά από την εικαστική ομάδα Cocun - UrbanArt στο όμορφο Ρέθυμνο.
Το εναλλακτικό φεστιβάλ φωτογραφίας και σύγχρονων εικαστικών τεχνών FotoTherapy διοργανώνεται φέτος για δεύτερη χρονιά από την εικαστική ομάδα Cocun - UrbanArt, με τη συνεργασία του συλλόγου "Πρόβα", στo πλαίσιo του Αναγεννησιακού φεστιβάλ Δήμου Ρεθύμνου και με τη στήριξη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ρεθύμνου.

Το θέμα του FotoTherapy ArtWeek Festival 2007 έχει τίτλο "Deconstructing Life", "Αποδομώντας τη ζωή" και διαρκεί από 9 έως και 18 Αυγούστου 2007.

Οι καλλιτέχνες μέσα από τα έργα τους μεταφέρουν ένα σύνολο πρισματικών θεωρήσεων της σύγχρονης ζωής. Πολλές διαφορετικές αντιλήψεις, και απόψεις, δημιουργούν επιμέρους οπτικές ενότητες και επιχειρούν να προσεγγίσουν τις αλήθειες που κρύβονται πίσω από το σύγχρονο τρόπο ζωής.

Το φεστιβάλ προγραμματίζεται να διεξαχθεί σε πολλούς διαφορετικούς χώρους μέσα στην πόλη με κύριους άξονες το κτίριο του Ξενία στην παραλιακή οδό Σοφ. Βενιζέλου, την αίθουσα Πυροβολικού στη Φορτέτζα και σε επιλεγμένα art-cafe.

Παρουσιάζονται: φωτογραφίες, έργα ζωγραφικής, photo-editing, video-art, φωτογραφίες τριών διαστάσεων, sound-Art installations, εικαστικές εγκαταστάσεις, διαδραστικές κατασκευές, αρχιτεκτονικά σχέδια και industrial design προσεγγίσεις του θέματος κ.α. Ενώ στις παράπλευρες δραστηριότητες του φεστιβάλ, εντάσσονται προβολές κινηματογραφικών ταινιών, ομιλίες, μουσικές performances, θεατρικά και χορευτικά δρώμενα κ.α.

Το φεστιβάλ αυτό το έτος είναι αφιερωμένο στην μνήμη του ζωγράφου Φρίξου Θεοδοσάκη.

Πληροφορίες:
Τηλ.: 2831035797
Διεύθυνση: Ελεύθερνας 10, Ρέθυμνο
Για τους χώρους που θα φιλοξενήσουν τα evetnts του FotoTherapy ArtWeek Festival 2007 ενημερωθείτε στο: www.fototherapy.gr.