H χοροθεατρική ομάδα Kunst-Stoff στην Τεχνόπολη

05.07.2007
Η χοροθεατρική ομάδα Kunst-Stoff, με έδρα της το San Francisco και κάτω από την καλλιτεχνική δ/νση του Γιάννη Αντωνίου παρουσιάζει στις 12 και 13 Ιουλίου στην Τεχνόπολη το 'Yia Yia' και το τετράπτυχο "In 4 sections".
Παράσταση: Γιάννης Αντωνίου Kunst-Stoff "In 4 Sections" & "Yia-yia"
Που: Τεχνόπολις, Γκάζι
Πότε: 12 και 13 Ιουλίου, 21:00
Εισιτήριο: € 15,00, € 10,00 (φοιτητικό)
Πληροφορίες: Τεχνόπολις: 18:00-21:00, Πειραιώς 100, Γκάζι, τηλ.: 210 3235353.
Σχετικό link: www.kunst-stoff.org

Η χοροθεατρική ομάδα Kunst-Stoff, έχει έδρα της το San Francisco και κάτω από την καλλιτεχνική δ/νση του Γιάννη Αντωνίου αναζητά ένα σύγχρονο και πειραματικό τρόπο έκφρασης. Μέσα από τις χορογραφίες κοινωνικού και προσωπικού προβληματισμού η ομάδα δημιουργεί προκλήσεις για την ίδια και για τους θεατές ενώ προσπαθεί να ανακαλύψει τι είναι αληθινό και τι απαραίτητο. Η ομάδα έχει κερδίσει τις εντυπώσεις του κοινού και των κριτικών με αποτέλεσμα ο Αντωνίου να έχει προταθεί δύο φορές για το βραβείο San Francisco Bay Area's Isadora Duncan και τελικά το 1998 να κερδίσει το βραβείο Izzy για τα εξαιρετικά του επιτεύγματα στο χορό. Παραγωγές του έχουν παρουσιαστεί σε πολλά φεστιβάλ τόσο στην Αμερική όσο και στην Ευρώπη. Ενδεικτικά: Berlintanztage Festival, ΔΗΜΗΤΡΙΑ Θεσ/νίκης, Burning Man Festival, SCUBA National Touring Project, San Francisco International Festival, κ.α "Yia Yia".

Το Yia Yia είναι ένα έντονο και συναισθηματικό κομμάτι για τις εμπειρίες ενός παρατηρητή καθώς ταξιδεύει στο παρελθόν του. Το ταξίδι αυτό καθοδηγείται από τις πέντε αισθήσεις και τις μνήμες που αυτές του ξυπνούν.

Κάθε ένα από τα τέσσερα κομμάτια του "In 4 sections" αντλεί την έμπνευσή του από διαφορετικούς σύγχρονους συνθέτες. Οι Matt Ingalls, Alfred Schnittke, Jethro DeHart και Arvo Pert προσφέρουν μουσική που εκτείνεται από ηλεκτρικό κλαρινέτο μέχρι συναισθηματικά έγχορδα. Η χορογραφία ερευνά τις ρυθμικές και δυναμικές αλλαγές κάθε μουσικού έργου θέτοντας διαφορετικές παραμέτρους για τον τρόπο που δημιουργούνται οι επαφές ανάμεσα στους χορευτές και τον τρόπο που αυτοί καταλαμβάνουν το σκηνικό χώρο.