Diversions με αυτοπεποίθηση από την Ουαλία

05.07.2007
Η βραβευμένη Εθνική Ομάδα Χορού της Ουαλίας 'Diversions' παρουσιάζει για πρώτη φορά τη δουλειά της στο ελληνικό κοινό, στο πλαίσιο του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού της Αθήνας.

Παράσταση: Diversions - the Dance Company of Wales "Peeled" & "Practice Paradise"
Που: Τεχνόπολις, Γκάζι
Πότε: 9 και 10 Ιουλίου, 21:00
Εισιτήριο: € 15,00, € 10,00 (φοιτητικό)
Πληροφορίες: Τεχνόπολις: 18:00-21:00, Πειραιώς 100, Γκάζι, τηλ.: 210 3235353.

Η βραβευμένη Εθνική Ομάδα Χορού της Ουαλίας 'Diversions' παρουσιάζει για πρώτη φορά τη δουλειά της στο ελληνικό κοινό στο πλαίσιο του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού της Αθήνας.

Οι Diversions περιοδεύουν στη Μεγάλη Βρετανία και στο εξωτερικό παρουσιάζοντας τη δουλειά διεθνώς καταξιωμένων χορογράφων. Τα τελευταία 23 χρόνια οι Diversions έχουν παρουσιάσει περισσότερες από 60 παραγωγές γνωστών και καταξιωμένων χορογράφων. Αυτή τη στιγμή έχουν γίνει αναθέσεις σε χορογράφους, όπως οι: Juan Carlos Garcia (Ισπανία), Helene Blackburn (Καναδάς) and Itzik Galili (Ολλανδία). Το 2004 η ομάδα μετακόμισε στην καινούργια της στέγη στο Wales Millennium Centre το οποίο διαθέτει ένα από τα καλύτερα κέντρα χορού στην Ευρώπη.

Το 'Peeled' που θα παρουσιάσουν στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού της Αθήνας είναι μια δυναμική χορογραφία για δέκα χορευτές. Ο χορογράφος Itzik Galili μαζί με το χορευτή Jussi Nousiainen δημιούργησαν το συγκεκριμένο έργο ξεκινώντας από ένα αυτοσχεδιαστικό σόλο με θέμα την «αυτοπεποίθηση».

Η χορογραφία αποτελεί ένα συνδυασμό καινοτομικού φωτισμού και απαιτητικών χορευτικών ικανοτήτων μέσα σε ένα αφηρημένο και πολύχρωμο τοπίο. Η αντίθεση που δημιουργείται ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι τονίζει το δρόμο που ακολουθούν οι χορευτές, οι οποίοι είτε αντιγράφουν τις κινήσεις των άλλων είτε χορεύουν όλοι μαζί. Η ιδέα πίσω από το έργο είναι η δύναμη, η ακρίβεια και η χρήση του χρόνου να λειτουργούν μαζί για να δημιουργήσουν μία δραματική ατμόσφαιρα. Η έντονη μουσική αποτελεί πρωτότυπη μουσική σύνθεση ειδικά για αυτή τη χορογραφία.