Καλαμάτα: Φεστιβάλ ΜΗΔΕΝ

04.07.2007
Πολλοί καλλιτέχνες, ομάδες και ανεξάρτητοι δημιουργοί (ανάμεσα τους πολλοί καταξιωμένοι καλλιτέχνες και ακαδημαϊκοί από Πανεπιστήμια και Σχολές Καλών Τεχνών απ' όλο τον κόσμο) εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στο φετινό πρόγραμμα προβολών του video art Festival Μηδέν που θα πραγματοποιηθεί στις 5, 6 και 7 Ιουλίου στο ιστορικό κέντρο της Καλαμάτας.

Ξεκίνα απ' το μηδέν... στην Καλαμάτα

Για τρίτη χρονιά το festival μηδέν - σε μια εποχή όπου η εικόνα διαδραματίζει όλο και πιο κυρίαρχο ρόλο - παρουσιάζει video art projects πρωτοποριακών εικαστικών καλλιτεχνών, στο γραφικό ιστορικό κέντρο της Καλαμάτας.

Το festival μηδέν μέσα από την ανάπτυξη ενός συνόλου δραστηριοτήτων φιλοδοξεί να αποτελέσει τον πόλο, αλλά και την υποδομή μιας νέας αισθητικής εξωστρέφειας, που με αφετηρία την καθημερινή ζωή και την κριτική της θα απευθύνεται τελικά στον ίδιο τον άνθρωπο.

Οι συμμετοχές προέρχονται φέτος από κάθε γωνιά του πλανήτη. Περισσότερες από 30 χώρες, μεταξύ των οποίων: Ελλάδα, Κύπρος, Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία, Τουρκία, Ισραήλ, Παλαιστίνη, Συρία, Ιράκ, Αγγλία, Ιρλανδία, Σκωτία, Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Αυστρία, Λουξεμβούργο, Σουηδία, Νορβηγία, Φινλανδία, Σλοβενία, Ρωσία, Κροατία, Βουλγαρία, Τσεχία, Καναδάς, Η.Π.Α, Βραζιλία, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Ιαπωνία, Ταϊβάν, Κορέα, δίνουν φέτος το «παρών» στο καθιερωμένο πλέον ραντεβού της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας για μια τριήμερη «γιορτή αφιερωμένη στη βιντεοδημιουργία».

Οι προβολές θα ξεκινήσουν την Πέμπτη, 5 Ιουλίου μετά τις 9 το βράδυ, στην πλατεία Αμφείας, και θα συνεχιστούν την Παρασκευή 6 Ιουλίου και το Σάββατο 7 Ιουλίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ (PDF)

Πληροφορίες: www.festivalmiden.gr