Γευστική ομηρία

03.07.2007
Η Ρέμβη ενώνει πολιτικούς, δημοσιογράφους, καλλιτέχνες, κοσμικούς και καλοφαγάδες στο όνομα της αληθινά καλής και δημιουργικής κουζίνας.

ΡΗΟΤΟS: ΜΕΡΣΗ ΤΖΙΜΟΠΟΥΛΟΥ

Η Ρέμβη στο Χαλάνδρι άνοιξε τις πόρτες της, πριν από 25 χρόνια, στην καλή κουζίνα και σε αυτούς που την αναζητούσαν. Ο νεαρός τότε ιδιοκτήτης Αχιλλέας Μουστάκας με τη γυναίκα του Ειρήνη πήραν τη μεγάλη απόφαση να ακολουθήσουν το πάθος και το όνειρό τους. «Στην αρχή δεν είχαμε ούτε τηλέφωνο» θυμάται ο κύριος Μουστάκας, «μας στήριξαν οι πελάτες μας που έβλεπαν τη Ρέμβη σαν την προέκταση της τραπεζαρίας τους, εκεί δηλαδή που ένιωθαν άνετα και φυσικά έτρωγαν πολύ καλά»! Πολύ γρήγορα η Ρέμβη απέκτησε όχι μόνο τηλέφωνο, αλλά μεγάλη και πιστή πελατεία, επεκτάθηκε στο διπλανό κτίσμα και στη νοσταλγική πανέμορφη αυλίτσα, η οποία κάθε καλοκαίρι σερβίρει στη δροσιά της αυτό που λέμε καλό φαγητό!

«Οι πελάτες δεν έρχονται εδώ για το θεαθήναι, έρχονται για να φάνε». Μας λέει ο ιδιοκτήτης της Ρέμβης. Και όχι μόνο πηγαίνουν αλλά ξαναπηγαίνουν προκειμένου να απολαύσουν καθαρές γεύσεις. Ολες οι προμήθειες γίνονται καθημερινά μία προς μία στην αγορά από τον κύριο Μουστάκα και πάντα ανάλογα με το πόσο φρέσκο είναι το καθετί. Στη συνέχεια στα μαγικά χέρια της άξιας μαγείρισσας μετατρέπονται σε γευστικούς πειρασμούς που δεν ξεχνιούνται! Τους πιο φανατικούς οπαδούς τους έχουν πιάτα όπως οι μαρουλοντολμάδες, που μοσχοβολούν δυόσμο και περιχύνονται με λαχταριστό αβγολέμονο, το αξεπέραστο φιλέτο Καφέ ντε Παρί, στην ποιότητα και τη γεύση του οποίου... ορκίζονται οι πολυταξιδεμένοι πελάτες, ενώ το κατσικάκι, άριστης ποιότητας κι αυτό, σερβίρεται με πατάτες που τηγανίζονται σε φρέσκο πάντα λάδι.

Τα ψάρια που περνούν το κατώφλι της Ρέμβης είναι πάντα φρέσκα γι αυτό και μαγειρεύονται με τον απλό τρόπο που «εκθέτει» στον ουρανίσκο όλη τη θαλασσινή αύρα τους.

Σαρδέλες, ψιλή αθερίνα, μαριδάκι, χταποδάκι, μπαρμπούνι και γλώσσα από τα «μικρά» και φέτα σφυρίδα, μπακαλιάρος ή ό,τι άλλο φρέσκο προκύψει είναι τα τοπ θαλασσινά πιάτα με τους φανατικούς φίλους, ενώ στην ίδια κατηγορία συγκαταλέγονται και όλοι όσοι έχουν δοκιμάσει το ψάρι Αθηναϊκή με τη σπιτική μαγιονέζα.

Ο επίλογος στη Ρέμβη γράφεται γλυκά! Με τα σπιτικά γλυκά του κουταλιού, όπως το φιρίκι, το σταφύλι και το κεράσι αλλά και την κρέμα καραμελέ, υπογράφεται η πιο ευχάριστη ομηρία: του ουρανίσκου.

info

Ρέμβη, Αριστοτέλους 64, Χαλάνδρι, τηλ.: 210 6810507, 210 6834202.