Μεσογειακό Kerasma στη Γερμανία

03.07.2007
Σεμινάρια ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας, διοργανώνει για πρώτη φορά στη Γερμανία ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ), στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας 'Kerasma'.
Σεμινάρια ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας, διοργανώνει για πρώτη φορά στη Γερμανία ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ), στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας 'Kerasma', σε συνεργασία με το Γερμανο-Ελληνικό Επιχειρηματικό Σύνδεσμο - DHW, την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Βερολίνο και την Ακαδημία της Γερμανικής Ένωσης Γαστρονόμων και Ξενοδόχων DEHOGA.

Στις 3 και 4 Ιουλίου στο Ντόρτμουντ και την Κολωνία, 50 σεφ εστιατορίων υψηλού επιπέδου θα παρακολουθήσουν σε άριστα εξοπλισμένους χώρους σεμινάρια ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας. Τέσσερεις από τους κορυφαίους Έλληνες σεφ της ομάδας Kerasma θα παρουσιάσουν τη μοναδικότητα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των ποιοτικών ελληνικών τροφίμων, οίνων και ποτών, την ευρύτητα της χρήσης τους και την υψηλή αξία της ελληνικής μεσογειακής διατροφής.

Σκοπός των σεμιναρίων είναι να μυηθούν οι σεφ στη φιλοσοφία της μοντέρνας ελληνικής κουζίνας, εκτιμώντας στην πράξη την απλότητα και τη φυσική μαγεία της μεσογειακής διατροφής. Παράλληλα, σημαντικό είναι να αναβαθμιστούν τα μενού με ελληνικές συνταγές, βασισμένες στα υψηλής ποιότητας ελληνικά προϊόντα, τα οποία συνδυάζονται μεταξύ τους και σερβίρονται με μοντέρνο τρόπο.