Mama Africa Art Festival Athens 2007

02.07.2007
Το Mama Africa Art Festival Athens 2007 γίνεται πραγματικότητα για δεύτερη χρονιά με δρώμενα-εκπλήξεις που ξεκινούν από τις 27 Αυγούστου σε κεντρικούς χώρους της Αττικής έως την 1η Σεπτεμβρίου 2007.
Το Mama Africa Art Festival Athens 2007 γίνεται πραγματικότητα για δεύτερη χρονιά με δρώμενα-εκπλήξεις που ξεκινούν από τις 27 Αυγούστου σε κεντρικούς χώρους της Αττικής έως και την 1η Σεπτεμβρίου 2007 - που θα ολοκληρωθούν με τις βασικές εκδηλώσεις και τις συναυλίες στην Πετρούπολη στο θέατρο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πέτρας.

Tο Φεστιβάλ καθιερώνεται πλέον σε ετήσια βάση, ως ένας θεσμός αλληλεγγύης και προσφοράς μέσα από την μουσική, τις εκθέσεις βιβλίου, φωτογραφίας, σκίτσων, το χοροθέατρο, την γευσιγνωσία (αφρικανική κουζίνα) και τις άλλες λαϊκές τέχνες.

Το μουσικό μέρος του φεστιβάλ, που θα διεξαχθεί στην Πετρούπολη (1/9), περιλαμβάνει τις εμφανίσεις των Μαξ Ρομέο, One Drop Forward, Sk. Rootman and the Everest Band, Μιχάλη Τζουγανάκη, Αλέξη Γεράρδη, ενώ συμμετέχει και η dj Anna Mystic.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ. Η πιο πλούσια συλλογή τίτλων που αναδεικνύει το πραγματικό πρόσωπο της Αφρικής.
ΕΚΘΕΣΗ ΣΚΙΤΣΟΥ των σπουδαστών της σχολής ΟΡΝΕΡΑΚΗΣ
ΕΚΘΕΣΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ «ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΤΤΟ». Μια πρωτότυπη ιδέα που παρουσιάζεται για πρώτη φορά σε κοινό. Επιμέλεια Νίκου Μιτζάλη.
«BIBLIOTHECA ALEXANDRINA» Προβολή ντοκιμαντέρ του ΦΩΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ που αναφέρεται στην νέα εποχή της Βιβλιοθήκης ως κέντρο και Οργανισμό Πολιτισμού.
Έκθεση φωτογραφίας «BIBLIOTHECA ALEXANDRINA». Με την συνεργασία της Μαρίας Παπουτσή μέλος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού & Ηλεκτρονικού Τύπου.
ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Παγκόσμιο Κοινωνικό Forum στο ΝΑΪΡΟΜΠΙ
ΝΑΪΡΟΜΠΙ: ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ της Αθηνάς Μοσσ, μέλος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού & Ηλεκτρονικού Τύπου
Παγκόσμιο Κοινωνικό Φόρουμ: ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑ χορευτικά σχήματα / και πλανόδιοι καλλιτέχνες ? μουσικοί χαρίζουν μοναδικές στιγμές στα παιδιά και τους μεγάλους.
ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ PREM RAWAT σε χώρες του τρίτου κόσμου, ιδιαίτερα στην Αφρική. Η παρουσία περιλαμβάνει προβολές ντοκιμαντέρ, εκθεσιακό υλικό και μουσική σκηνή έκπληξη.
ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΕΣ. Οι αφρικανικές κοινότητες μας προτείνουν ποικιλίες της αφρικάνικης κουζίνας με πρωτόγνωρες γεύσεις

Προπώληση: τιμή εισιτηρίου 20 ευρώ (25 ευρώ στο ταμείο).
- VILLAGE CINEMAS
- METROPOLIS
- TICKET HOUSE
- VIDEORAMA
- BIΒΛΙOΠΩΛΕΙΑ ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ


Oι πόρτες του φεστιβάλ θα ανοίξουν για το κοινό στις 12 το μεσημέρι.
[info] www.mamaafricaartfestival.com