«Μουσικό Χωριό» στη Μαγνησία

02.07.2007
Σε ένα «Μουσικό Χωριό» μετατρέπεται το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου ο Άγιος Λαυρέντιος Μαγνησίας. Η Εταιρεία Μουσικών Παρεμβάσεων arTree και η Εταιρεία Κοινωνικής Παρέμβασης και Πολιτισμού της Νομαρχίας Μαγνησίας, διοργανώνουν για 2η χρονιά το «Μουσικό Χωριό», που έχει στόχο την εκτέλεση μουσικών ιδεών και την παραγωγική ανταλλαγή ιδεών μεταξύ καλλιτεχνών.

Σε ένα «Μουσικό Χωριό» μετατρέπεται το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου ο Άγιος Λαυρέντιος Μαγνησίας. Η Εταιρεία Μουσικών Παρεμβάσεων arTree σε συνεργασία με την Εταιρεία Κοινωνικής Παρέμβασης και Πολιτισμού της Νομαρχίας Μαγνησίας, διοργανώνουν για 2η χρονιά το «Μουσικό Χωριό», που έχει στόχο την προγραμματισμένη ή και αυθόρμητη εκτέλεση μουσικών ιδεών και την παραγωγική ανταλλαγή ιδεών και projects μεταξύ καλλιτεχνών.

Παράλληλα, προσφέρουν 16 εργαστήρια/masterclasses ομαδικής δράσης, τα οποία συντονίζονται από Ελληνες και αλλοδαπούς καλλιτέχνες με αναγνωρισμένη δράση στο χώρο της σύγχρονης ή ιστορικής δημιουργίας και εκτέλεσης.

Οι μουσικές παραστάσεις θα γίνουν σε σπίτια, αυλές, σε πλατείες του χωριού και σε ξέφωτα του δάσους, ενώ θα συνοδεύονται από πεζοπορίες και εκδρομές με άλογα.

Οι εκδηλώσεις πλαισιώνονται από συναυλίες του Γιάννη Αγγελάκα και του Ψαραντώνη (24/8), πολυφωνικού τραγουδιού της Ηπείρου (31/8), αλλά και άλλες με έργα μπαρόκ, μεσαιωνικής μουσικής, ρεσιτάλ πιάνου, μουσικής δωματίου, κρητικής μουσικής, ασίκικων τραγουδιών, έργων για ακορντεόν κονσέρτου, κ.ά.

Από τις 19 Αυγούστου και ως τις 2 Σεπτεμβρίου που διαρκεί το «Μουσικό Χωριό» θα γίνουν εργαστήρια αναγεννησιακής-μπαρόκ μουσικής και φλάουτου με ράμφος, για παλιά λαϊκά όργανα, για τις μουσικές παραδόσεις της Κρήτης, για το θέατρο και τον κινηματογράφο, εργαστήρι ελεύθερου μουσικού αυτοσχεδιασμού, φωνητικής εξερεύνησης και τραγουδοποιίας, καθώς επίσης Masterclass για την τέχνη της πιανιστικής εκτέλεσης, για σαξόφωνο και τη σύγχρονη τζαζ σύνθεση.

Συντονιστές του «Μουσικού Χωριού» είναι οι Θύμιος Ατζακάς (κιθάρα, ούτι), Κώστας Μακρυγιανάκης (κιθάρα) και Γιώργος-Εμμανουήλ Λαζαρίδης (πιάνο).

Όλες οι λεπτομέρειες, το πρόγραμμα, αιτήσεις συμμετοχής στο www.music-village.gr