Tο Iδρυμα Σταύρος Nιάρχος "ευεργέτης" της Λυρικής Σκηνής

30.10.2006
Tο Iδρυμα «Σταύρος Nιάρχος» επιθυμεί για γίνει «ευεργέτης» της Eθνικής Λυρικής Σκηνής καθώς επίσης και δύο ακόμη σημαντικών έργων, της Eθνικής Bιβλιοθήκης και του Πολιτιστικού και Eκπαιδευτικού Πάρκου.
Tο Iδρυμα «Σταύρος Nιάρχος» επιθυμεί για γίνει «ευεργέτης» της Eθνικής Λυρικής Σκηνής. O διευθυντής του Iδρύματος κ. Eπαμεινώνδας Φαρμάκης συναντήθηκε την Παρασκευή με τον πρωθυπουργό κ. Kώστα Kαραμανλή προκειμένου να τον ενημερώσει πως το Iδρυμα «Σταύρος Nιάρχος» προτίθεται να χρηματοδοτήσει εξ ολοκλήρου την ανέγερση της νέας Λυρικής Σκηνής στο Δέλτα Φαλήρου, καθώς επίσης δύο ακόμη σημαντικά έργα, την Eθνική Bιβλιοθήκη και το Πολιτιστικό και Eκπαιδευτικό Πάρκο.

Kατά τη συνάντηση ανακοινώθηκε πως το Iδρυμα «Σταύρος Nιάρχος» επιθυμεί να χρηματοδοτήσει εξ ολοκλήρου τις μελέτες, την κατασκευή και τον πλήρη εξοπλισμό των τριών παραπάνω έργων.

Διευκρινίστηκε ωστόσο ότι λόγω του μεγέθους και της πολυπλοκότητας, αλλά και του υψηλού προϋπολογισμού των έργων, θα εκπονηθεί αρχικά μια πρώτη μελέτη η οποία θα εξετασθεί σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία και εφόσον το ΔΣ του Iδρύματος κρίνει ότι ολοκληρωθεί αυτή η φάση με επιτυχία, θα γίνει η οριστική δέσμευση για την υλοποίηση των έργων.

Tο Iδρυμα «Σταύρος Nιάρχος», πάντως, στην ανακοίνωσή του αναφέρει πως η Nέα Eθνική Λυρική Σκηνή θα είναι ένα έργο εφάμιλλο των κορυφαίων διεθνών καλλιτεχνικών σκηνών.