Το δάκρυ του κωμικού ρόλου...

06.04.2006
Την Τετάρτη 12 Απριλίου ξεκινά το 1ο Φεστιβάλ Νέων Θεατρίνων, μια διοργάνωση του θεάτρου ΤόΠΟΣ ΑΛΛΟύ που πραγματοποιείται φέτος για πρώτη φορά και φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα νέο βήμα έκφρασης στο θεατρικό τοπίο.
Την Τετάρτη 12 Απριλίου ξεκινά το 1ο Φεστιβάλ Νέων Θεατρίνων, μια διοργάνωση του θεάτρου ΤόΠΟΣ ΑΛΛΟύ που πραγματοποιείται φέτος για πρώτη φορά και φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα νέο βήμα έκφρασης στο θεατρικό τοπίο.

Η ανακοίνωση του ΤόΠΟΣ ΑΛΛΟύ για την διοργάνωση του 1ο Φεστιβάλ Νέων Θεατρίνων με θέμα «Το δάκρυ του κωμικού ρόλου» στην αρχή της θεατρικής περιόδου, βρήκε θερμή ανταπόκριση αφού υποβλήθηκαν πενήντα τέσσερις προτάσεις, εξ αυτών οι τριάντα πέντε ολοκληρωμένες και ιδιαίτερα αξιόλογες.
Δεκαοκτώ από αυτές παρουσιάζονται στο κοινό από την Τετάρτη 12 έως τη Δευτέρα 17 Απριλίου.
Θεματικά οι προτάσεις καλύπτουν μια μεγάλη γκάμα θεμάτων με εκείνο της κωμωδίας και της σάτιρας να υπερέχει.

Εκείνο όμως που είναι σημαντικό να αναφερθεί είναι ότι, αυτό που επιδιώκεται στο 1ο Φεστιβάλ Νέων Θεατρίνων, είναι μία συνάντηση που να αποτελέσει αφορμή και περιβάλλον δημιουργικό, όπου οι νέοι θα συνεργαστούν και θα αναπτύξουν έναν γόνιμο διάλογο πάνω στο θέατρο. Οι κατά βάση ετερόκλιτες προτάσεις και φόρμες τους θα συνυπάρξουν στο ίδιο χώρο και θα συνομιλήσουν προβάλλοντας η κάθε μια τη δική της ταυτότητα.

Η μικρή διάρκεια, 30-45 λεπτά, επιτρέπει στον θεατή να παρακολουθήσει δύο και τρεις παραστάσεις που θα φιλοξενηθούν σε όλους τους χώρους του θεάτρου, Κεντρική σκηνή, αίθουσα Στάθης Σύρος, Φουαγιέ, παίρνοντας χαρακτηριστική γεύση από τη διοργάνωση. Τα μέλη των ομάδων συμμετέχουν συλλογικά στην τελική οργάνωση του Φεστιβάλ καθώς και στον τρόπο διαφήμισης των παραστάσεων.

Το κοινό και ο καθένας που θα θελήσει να παρακολουθήσει το φεστιβάλ θα γίνει θεατής πολλών παραστάσεων, ομάδων και θεατρικών προτάσεων και θα φεύγει από το θέατρο με διαφορετικές εντυπώσεις από τις σκηνικές προτάσεις των νέων παιδιών. Το ΤόΠΟΣ Αλλού έχει διαθέσει όλο του μηχανισμό προκειμένου να υπηρετήσει τις προσπάθειες των ομάδων.
Το βεστιάριο και η αποθήκη των σκηνικών είναι στην διάθεση τους σε όλο το διάστημα της προετοιμασίας, όπως και όλος ο φωτιστικός και ηχητικός εξοπλισμός και το προσωπικό του θεάτρου. Μόνιμοι συνεργάτες του θεάτρου (ενδυματολόγοι, σκηνογράφοι, μουσικοί κλπ) συνεργάστηκαν για δοθούν λύσεις έτσι ώστε το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα να είναι υψηλού επιπέδου.

Έχει οριστεί ένα ελάχιστο εισιτήριο 10 € για όλους τους θεατές και δεν θα υπάρξουν προσκλήσεις. Τα έσοδα του φεστιβάλ που προβλέπεται να καλύψουν ένα μικρό μέρος των εξόδων θα μοιραστούν στις συμμετέχουσες θεατρικές ομάδες και στο θέατρο.

Θέατρο ΤόΠΟΣ ΑΛΛΟύ, Κεφαλληνίας 17, Κυψέλη, τηλ. 210 8656004, 210 8254600
Ώρες Παραστάσεων: 6.00 μ.μ. - 9.00 μ.μ.
Τιμή εισιτηρίου: 10 €