"Ψέμα στο Ψέμα" από Φιλιππίδη- Χαϊκάλη!

14.10.2004
Μία από τις πιο απολαυστικές, ζωντανές και με καλό χιούμορ κωμωδίες των τελευταίων ετών με τίτλο "Ψέμα στο Ψέμα", παρουσιάζεται στο θέατρο «Μουσούρη», σε μία παράσταση που φέρει την υπογραφή του Πέτρου Φιλιππίδη.
Μία από τις πιο απολαυστικές, ζωντανές και με καλό χιούμορ κωμωδίες των τελευταίων ετών με τίτλο "Ψέμα στο Ψέμα", παρουσιάζεται στο θέατρο «Μουσούρη», σε μία παράσταση που φέρει την υπογραφή του Πέτρου Φιλιππίδη.

Ο καταξιωμένος ηθοποιός που υπογράφει και τη σκηνοθεσία μαζί με τους Παύλο Χαϊκάλη, Ηλία Λογοθέτη, Σοφία Ολυμπίου, Νεφέλη Ορφανού, Βασίλη Ρίσβα, Άννα Στίλβη, Ειρήνη Τσιάρη, θα προσφέρουν στο θεατρόφιλο κοινό την απόλαυση να παρακολουθήσει μία από τις καλύτερες παραστάσεις του φετινού χειμώνα, μία κωμωδία απαιτήσεων, ένα ρεσιτάλ υποκριτικής από ηθοποιούς βιρτουόζους στην κωμωδία. Η παράσταση πρωτοπαρουσιάστηκε στο Λονδίνο το 2002.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης σημειώνει για τη φετινή του επιλογή: «Η ανάγκη μου για κωμωδία, η ανάγκη μου για ένα καλό έργο, η ανάγκη να επικοινωνήσουμε ξανά και να γελάσουμε, με οδήγησε στο να διαλέξω το «Ψέμα στο Ψέμα» του Νίλσον. Μία ξεκαρδιστική κωμωδία και συνάμα ένα πολύ δυνατό και καλό θεατρικό έργο. Είναι δύσκολο να βρίσκεσαι στην προνομιακή κι ευχάριστη μα και δύσκολη συγχρόνως θέση, να διαλέξεις τι θα παρουσιάσεις σε ένα κεντρικό, σε ένα από τα πιο κεντρικά, ιστορικά και πετυχημένα θέατρα της χώρας. Είναι όμορφο να αφουγκράζεσαι το κοινό, να προσπαθείς να ταυτίσεις τις επιθυμίες σου με τις δικές του. Να το «παρασύρεις» κάθε φορά σε ένα ταξίδι που εσύ διαλέγεις να σχεδιάσεις στο χάρτη της φαντασίας, της Τέχνης, των αισθημάτων και των συναισθημάτων. Με το "Ψέμα στο Ψέμα" φέτος πιστεύω ότι όλοι θα χαρούμε, θα ενθουσιαστούμε, θα επικοινωνήσουμε, θα συγχρονιστούμε και πάνω απ' όλα θα γελάσουμε με την ψυχή μας. Το τι θα συμβεί θα είναι μία έκπληξη. Για όλους και για μας και για το κοινό. Ελπίζω, εύχομαι και πιστεύω ευχάριστη. Πολύ ευχάριστη. Ευχαριστώ και σας περιμένω με χαρά και αγωνία».


Συντελεστές:
Μετάφραση: Θοδωρής Πετρόπουλος
Σκηνοθεσία: Πέτρος Φιλιππίδης
Σκηνικά - κοστούμια: Δαμιανός Ζαρίφης
Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ
Μουσική επιμέλεια: Ιάκωβος Δρόσος

Πρωταγωνιστούν: Πέτρος Φιλιππίδης, Παύλος Χαϊκάλης, Ηλίας Λογοθέτης, Σοφία Ολυμπίου, Νεφέλη Ορφανού, Βασίλης Ρίσβας, Άννα Στίλβη, Ειρήνη Τσιάρη

Ημέρες και Ώρες Παραστάσεων
Βραδινή: Πέμπτη/ Παρασκευή/ Σάββατο/ Κυριακή στις 21.00
Απογευματινή: Σάββατο (λαϊκή)/Κυριακή στις 18.00
Ενδιάμεση: Την Τετάρτη μία παράσταση στις 20.00

Τιμές εισιτηρίων:
Πλατεία - θεωρείο: 20 ευρώ
Λαϊκή: 17 ευρώ
Φοιτητικό: 15 ευρώ
Στη βραδινή του Σαββάτου Πλατεία - Θεωρείο: 24 ευρώ