"Mαγικός αυλός" για παιδιά στο Ηρώδειο

18.05.2004
Το τελευταίο αριστούργημα του Wolfgang Amadeus Mozart, την όπερα "Ο Μαγικός Αυλός" διαμορφωμένη για παιδιά παρουσιάζει η Εθνική Λυρική Σκηνή στο υποβλητικό σκηνικό του Ηρωδείου. Το παραμύθι πάνω στο οποίο βασίζεται η όπερα ζωντανεύει επί σκηνής στις 26 και 27 Μαΐου και φέρει την υπογραφή της Κάρμεν Ρουγγέρη.
&00 Το τελευταίο αριστούργημα του Wolfgang Amadeus Mozart, την όπερα "Ο Μαγικός Αυλός" διαμορφωμένη για παιδιά παρουσιάζει η Εθνική Λυρική Σκηνή στο ατμοσφαιρικό σκηνικό του Ηρωδείου.
Το παραμύθι πάνω στο οποίο βασίζεται η όπερα ζωντανεύει επί σκηνής στις 26 και 27 Μαΐου, με τον Βασιλιά της Μέρας, τη Βασίλισσα της Νύχτας, την Παμίνα και τον Ταμίνο, τον Παπαγκένο και την Παπαγκένα. Η εντυπωσιακή παραγωγή φέρει την υπογραφή της Κάρμεν Ρουγγέρη.

Η ιστορία ξεκινά με τον Ουρανό να αφηγείται ένα παραμύθι στα παιδιά με ήρωες δύο αντιπάλους του σύμπαντος: τον Βασιλιά της Μέρας Ζαράστρο και τη Βασίλισσα της Νύχτας, που όταν μπαίνει στην σκηνή όλα σκοτεινιάζουν. Ο έρωτας τους ένωσε για ένα σύντομο χρονικό διάστημα για να εξελιχθεί στη συνέχεια σε έχθρα.
Ηλθε όμως στον κόσμο ένα πανέμορφο κοριτσάκι, η Παμίνα. Το έμαθε ο πατέρας της και την έκλεψε για να μην πάρει το σκοτεινό χαρακτήρα της μητέρας της. Η Βασίλισσα της Νύχτας αναθέτει στον Ταμίνο να βρει την κόρη της. Εκείνος, μόλις βλέπει το πορτραίτο της, την ερωτεύεται.
Ξεκινά την περιπέτειά του έχοντας ως φυλακτό έναν αυλό με μαγικές ιδιότητες και ένα παιχνίδι με κουδουνάκια που δίνει χαρά. Τον ακολουθεί ο Παπαγκένο...

Συντελεστές:
Μουσική διεύθυνση: Δημήτρης Κατσίμπας
Σκηνοθεσία, κείμενο πρόζας και διασκευή: Κάρμεν Ρουγγέρη
Σκηνικά - Κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή
Μουσική προσαρμογή για μικρό σύνολο: Κώστας Κριτσωτάκης
Στίχοι τραγουδιών: Ανδρέας Κουλουμπής
Χορογραφίες: Πέτρος Γάλλιας
Φωτισμοί: Γιάννης Θεοδωρίδης

Eρμηνεύουν: Νίκος Στεφάνου, Ελπινίκη Ζερβού, Ερρίκος Μπριόλας, Χρήστος Αμβράζης, Μιχάλης Κατσούλης, Ελένη Καρακάση, Ελένη Ζιώγα, Δάφνη Πανουργιά, Μαρία Γουσέτη, Ζηνοβία Πούλη, Ελενα Μαραγκού, Σταύρος Ζουλιάτης, κ.α.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη 26 και Πέμπτη 27 Μαϊου, 21.00
Εισιτήρια: ευρώ 15, 13. Προπωλούνται στα ταμεία της Ε.Λ.Σ. (Θέατρο "Ολύμπια", Ακαδημίας 59-61) και στα ταμεία του Φεστιβάλ Αθηνών (Πανεπιστημίου 39).