Το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικού Θεάτρου Βόλου!

24.11.2003
Για όγδοη συνεχή χρονιά, η πόλη του Βόλου και το Κέντρο Μουσικού Θεάτρου του Δήμου συγκεντρώνουν τα βλέμματα και το ενδιαφέρον του κοινού και του καλλιτεχνικού κόσμου καθώς ετοιμάζονται πυρετωδώς να υποδεχθούν το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικού Θεάτρου.
Για όγδοη συνεχή χρονιά, η πόλη του Βόλου και το Κέντρο Μουσικού Θεάτρου του Δήμου συγκεντρώνουν τα βλέμματα και το ενδιαφέρον του κοινού και του καλλιτεχνικού κόσμου καθώς ετοιμάζονται πυρετωδώς να υποδεχθούν το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικού Θεάτρου. Με Καλλιτεχνικό Διευθυντή τον συνθέτη Δημήτρη Μαραγκόπουλο το κοινό θα έχει και φέτος την ευκαιρία να παρακολουθήσει ένα πανόραμα τεχνών και πολιτισμών, με τη συνύπαρξη της μουσικής με την κίνηση, την παντομίμα, τα εικαστικά και την τεχνολογία.

Μ' ένα φάσμα που απλώνεται από τη διαχρονική κλασική παντομίμα μέχρι τις πιο σύγχρονες μορφές της περφόρμανς και των μεικτών παραστάσεων, το φετινό Φεστιβάλ δημιουργεί ένα χώρο συνάντησης νέων ρευμάτων αλλά και κλασικών δρόμων διασταύρωσης των τεχνών, συνδυάζοντας την ψυχαγωγία με την εκπαίδευση, τον τουρισμό με τον πολιτισμό, δημιουργώντας γέφυρες ανάμεσα σε διαφορετικές ηλικίες. Και όλα αυτά μέσα στο γοητευτικό φυσικό περιβάλλον της πόλης του Βόλου και του Πηλίου ακριβώς στην καρδιά της εορταστικής περιόδου.

Το φετινό πρόγραμμα έχει ως εξής:

Κριστίνα Χόγιος ( 20- 21 Δεκεμβρίου)
Από την πανέμορφη Σεβίλλη, η μεγάλη κυρία του ισπανικού φλαμένκο, Κριστίνα Χόγιος, συνδυάζει τη δεξιοτεχνία με το πάθος, το παλιό με το σύγχρονο, παρουσιάζοντας στις 20 και 21 Δεκεμβρίου 2003 την παράσταση "Στην ώρα και στο ρυθμό".

Μαρσέλ Μαρσό ( 23 -25 Δεκεμβρίου )
Από την Γαλλία, ο οποίο διάσημος μίμος της εποχής μας, ο καλλιτέχνης με τα πιο εκφραστικά χέρια, ο Μαρσέλ Μαρσώ, μαγεύει το κοινό κάθε χώρας που επισκέπτεται με τη δεξιοτεχνία και την αμεσότητά του. Δημιουργώντας κόσμους με τις κινήσεις του σώματος και τις εκφράσεις του προσώπου του, θα μας μεταφέρει στη μαγεία της σιωπής και της φαντασίας. Ο Δήμος Βόλου θα διοργανώσει ειδική τελετή διάκρισης για να τιμήσει την παρουσία του κορυφαίου γάλλου καλλιτέχνη στην πόλη και τη συμμετοχή του στο Φεστιβάλ.

L'Oratorio d'Aurelia (26 -27 Δεκεμβρίου )
Ανάμεσα στη φαντασία και την πραγματικότητα, στα ατελείωτα ερωτηματικά της αγάπης και της ανθρώπινης ύπαρξης, η Ωρίλια Τιερρύ και ο Ζαιμ Μαρτίνες, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση της Βικτόριας Τιερρύ Τσάπλιν, κόρης του Τσάρλι Τσάπλιν, μας παρουσιάζουν στις 26 και 27 (2 παραστάσεις την ίδια μέρα) Δεκεμβρίου 2003 την παράσταση με τίτλο Το ορατόριο της Ωρίλια και μας μεταφέρουν σ' έναν κόσμο όπου το ανθρώπινο σώμα δε γνωρίζει όρια.

Σχήμα: Fiat Lux ( 29-30 Δεκεμβρίου )
Από την Γαλλία οι Fiat Lux μας μεταφέρουν νοερά σ' ένα μικρό παραθαλάσσιο χωριουδάκι της πολύχρωμης Βρετάνης στη Γαλλία, όπου ένας πραγματικά κωμικός πόλεμος ξεσπά ανάμεσα στο νεαρό νεόπλουτο ζευγάρι που επισκέπτεται το τόπο και τους ντόπιους ψαράδες του χωριού, σε μια "σιωπηλή" γιορτή παντομίμας, στην οποία κάθε κίνηση του σώματος, κάθε έκφραση του προσώπου διηγείται και μια ξεκαρδιστική ιστορία για το χάσμα μεταξύ των πολιτισμών και τις παρεξηγήσεις μεταξύ των εραστών.

Εννιο Μαρκέττο ( 3,4 -5 Ιανουαρίου )
Τέλος, γεννημένος στη Βενετία και αγαπητός σε όλον τον κόσμο, ο Έννιο Μαρκέττο φέρνει στις αποσκευές του πάνω από εκατό χαρακτήρες, οι πιο πολλοί από αυτούς γνωστοί τραγουδιστές, σ ένα σόου που χαρακτηρίζεται όχι μόνον από τη δεξιοτεχνία στις κινήσεις, αλλά και την ικανότητα αυτού του μοναδικού καλλιτέχνη να μεταμορφώνεται από τον ένα χαρακτήρα στον άλλον με τρόπο σχεδόν μαγικό.
Στο φετινό πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονται επίσης εκπαιδευτικές εκδηλώσεις και σεμινάρια που απευθύνονται σε νέους, όπου καλλιτέχνες από τα παραπάνω σχήματα θα δώσουν ειδικές διαλέξεις όπως ο Μαρσέλ Μαρσώ και η Ωρίλια Τιερρύ και θα οργανώσουν εργαστήρια όπως οι Fiat Lux. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, τέλος, παρουσιάζει το πολυθέαμα-αφιέρωμα στους Μπητλς που οργανώνουν νέοι μαθητές και φοιτητές από την πόλη του Βόλου σε μια παράσταση πολυμέσων με ζωντανή μουσική, βίντεο, προβολές, αφήγηση και θέατρο.

Η παράσταση αυτή θα δοθεί στις 17 και 18 Δεκεμβρίου ειδικά για τα σχολεία του Βόλου και πραγματοποιείται σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.


Εισιτήρια πωλούνται στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου, τηλ. 24210 32818, ώρες 11.00 -13.00 & 18.00-21.00.
Κρατήσεις θέσεων: τηλ. 24210 32818, fax. 24210 78074.
e-mail: [email protected]
(Προπώληση εισιτηρίων: από 5 Δεκεμβρίου) Κρατήσεις μέσω πιστωτικών καρτών : Fax: 24210 78074

Τιμές εισιτηρίων σε ευρώ: 20 και 15 (φοιτητικό)

Επισκεφτείτε επίσης τις ιστοσελίδες του ΚΕΜΘ στις διευθύνσεις www.volosfestival.gr και www.volos-m.gr/mun/cemth/index.htm