Ενας ξεχωριστός Ιππόλυτος στις Χοροροές!

20.11.2003
Mία παράσταση με ξεχωριστό ενδιαφέρον, τον Ιππόλυτο, ανεβάζει στο θέατρο "Χοροροές", η Αγγλική θεατρική ομάδα της Workhorse Productions.
Mία παράσταση με ξεχωριστό ενδιαφέρον ανεβάζει την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου, στο θέατρο "Χοροροές", η Αγγλική θεατρική ομάδα της Workhorse Productions.
Ο Σκωτσέζος σκηνοθέτης Alister Lownie, 9 νέοι ηθοποιοί από την Ιταλία, την Αμερική και κυρίως από την Αγγλία και ο Ελληνας σκηνογράφος Ανδρέας Σκούρτης, ετοίμασαν μία πρωτοποριακή παράσταση στην Αγγλική γλώσσα, αλλά και στα Αρχαία Ελληνικά στα σημεία των χορικών.
Όλοι τους προσπάθησαν να προσεγγίσουν τον "Ιππόλυτο", μέσα από το αρχέγονο κείμενο του Ευριπίδη επικεντρώνοντας στο σώμα και στις με πόθο γεμάτες ανθρώπινες σχέσεις.
Στον "Ιππόλυτο" του Ευριπίδη, ο σκηνοθέτης καθοδήγησε τους ήρωες, τον Ιππόλυτο, την Φαίδρα, την Αρτεμι, την Αφροδίτη, την Τροφό, τον Αγγελιοφόρο, τον Θησέα και τις Κορυφαίες, χρησιμοποιώντας κίνηση και ήχους. Ο Ανδρέας Σκούρτης εκτός των σκηνικών, επιμελήθηκε και τα κοστούμια και τους φωτισμούς, και συνέβαλε ουσιαστικά στον συνδυασμό του Αρχαίου κειμένου με το μοντέρνο θέατρο.

O σκηνοθέτης της παράστασης, Alister Lownie, σημειώνει χαρακτηριστικά πως "Η σύγκρουση ανάμεσα στο πνεύμα και το σώμα αποτελεί κεντρικό άξονα του έργου του Ευριπίδη και της παράστασης μας. Επικεντρωνόμαστε στο σώμα ως απεικόνιση του πόθου, σε ένα έργο όπου τα σώματα δε λένε πάντα την αλήθεια. Χρησιμοποιώντας το φωτισμό και την κίνηση για να πετύχουμε μία στενή σχέση ανάμεσα στο κοινό και το επί σκηνής σώμα, θα εξερευνήσουμε την καταστροφική δύναμη του (ανεκπλήρωτου) πόθου και της απώθησής του. Το κείμενο έχει ξαναγραφεί, με έμφαση στον ερωτισμό και τη "σωματικότητα" του λόγου, ενώ ταυτόχρονα έχει δοθεί βάρος στη δύναμη που ενυπάρχει στους βασικούς χαρακτήρες, Εχουμε χρησιμοποιήσει τα αρχαία ελληνικά σε κάποια χορικά και σε στίχους που δεν είναι απαραίτητοι στο κοινό για την κατανόηση της πλοκής, δημιουργώντας μία ατμοσφαιρική ηχητική μπάντα. Αυτά τα μέρη και οι άλλοι ήχοι που παράγει ο χορός, διαμορφώνουν τη μουσική επένδυση των σκηνών: ακόμα και ο ήχος μας ξαναφέρνει στο κεντρικό θέμα του έργου: τα σώματά μας."
Περισσότερα για την Workhorse Productions εδώ

Διάρκεια παραστάσεων: 21 Νοεμβρίου- τέλη Δεκεμβρίου
Συντελεστές:
Susanna Dalcielo και Tracey Anne Liles: Κορυφαίες Ben Farrow: Ιππόλυτος
Τim Groves: Αγγελιοφόρος
Samantha Lynch: Τροφός
Tanya Munday: Φαίδρα
Kathryn Redwood: Αφροδίτη
Crispin Willis: Θησέας
Kerri Yoder: Αρτεμις

Σκηνοθεσία: Alister lownie
Σκηνικά: Ανδρέας Σκούρτης
Φωνητική διδασκαλία: Shirley Mason