Τρυφερό αρνάκι σε κρέμα porcini στο Mezzaluna

26.05.2016
Πλήρως ανανεωμένο, ατμοσφαιρικό και κομψό, το Mezzaluna υποδέχεται τον νέο του chef Μανώλη Γαρνέλη, μετά την τετραετή του θητεία στο Βαρούλκο, και αναδεικνύεται σε σημείο-σταθμό του γαστρονομικού χάρτη της πόλης.

Δοκιμάζεις το συκώτι και τον θαυμάζεις γιατί επιλέγει να συνοδεύσει το «γεμάτο» αυτό κρέας, με την εκπληκτικά γευστική, παιχνιδιάρικη και αρωματική σάλτσα από οξύμελι και lime, αλλά και τον αφρό καπνιστής μελιτζάνας που εξισορροπεί ιδανικά το πιάτο.

Στη συνέχεια δοκιμάζεις το double cut του, τρυφερό αρνάκι πάνω σε βελούδινη κρέμα από porcini, ρεβίθια και καραμελωμένα κρεμμύδια, και, την ώρα που τρως πια το επιδόρπιο –φύλλο αμυγδάλου, λεπτόθραυστο και μελωμένο, με βανίλια μαδαγασκάρης και φράουλες με δενδρολίβανο, αναρωτιέσαι μεγαλοφώνως: ποιος είναι επιτέλους αυτός ο εξαιρετικός chef και γιατί δεν τον ήξερες μέχρι σήμερα;

Άρτι αφιχθείς από την τετραετή του θητεία στο Βαρούλκο, ο ταλαντούχος νέος chef του Mezzaluna, κύριος Μανώλης Γαρνέλης παίρνει την κουζίνα του πολύ στα σοβαρά. Γι’ αυτό άλλωστε και δουλεύει μόνο με φρέσκα υλικά, βιολογικό παρθένο ελαιόλαδο και –όπου χρειάζεται- το καθαρό, διαυγές βούτυρο που προκύπτει από την μέθοδο clarifié.

Όποια κι αν είναι η αφορμή - ρομαντικό δείπνο, φιλική συνάντηση, επαγγελματικό ραντεβού ή οικογενειακό τραπέζι -αυτό το καλοκαίρι μην παραλείψεις ν’ ανέβεις στα Βόρεια για να δοκιμάσεις το ιδιαίτερο risotto carbonara (την παραλλαγή του Γαρνέλη στο διάσημο ιταλικό πιάτο με καπνιστή pancetta), τα μοσχαρίσια μάγουλα σε καλοχυλωμένο ριζότο σαφράν, το κοτόπουλο με baby πατάτες σε χαμομήλι, κρέμα από scarmoza και πούδρα από prosciutto crudo, αλλά και την bistecca tagliata: διάφραγμα από μοσχαράκι γάλακτος σερβιρισμένο σε πουρέ ψητής πατάτας με ζεστό αφρό παρμεζάνας.

Τα τεράστια ξύλινα τραπέζια, τα παιχνιδιάρικα gallery walls με θέμα το φεγγάρι, η αξεπέραστη θέα στο καταπράσινο αλσάκι του Κεφαλαρίου, οι design λεπτομέρειες και το ολοκαίνουργιο industrial bar με τα απολαυστικά κοκτέηλς, το εξυπηρετικό σέρβις, η προσεγμένη λίστα κρασιών με τους στίχους από το drunk on the moon του Tom Waits και οι εξαιρετικά value for money τιμές, καθιστούν το Mezzaluna την καλύτερη επιλογή για έξοδο στα Βόρεια.

INFO:

I.D. Mezzaluna/ Φιλαδελφέως 2, Κεφαλάρι
Τηλέφωνο : 210 6836828
www.facebook.com/mezzaluna.greece