Αγαπημένε μου Χέρμπερτ: Μπήκαμε στην πρόβα μιας συγκινητικής και σκληρής ιστορίας [vds+photos]

07.04.2016
Κατα τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Λουίζε στέλνει το γιο της Χέρμπερτ στην επαρχία και τα επόμενα 17 χρόνια, η σχέση τους ταξιδεύει στα γραπτά που ανταλλάζουν μεταξύ τους μέχρι την ημέρα που θα συναντηθούν απο κοντά. Όμως, επειδή όπως συμβαίνει στις περισσότερες από αυτές τις ιστορίες, η συναισθηματική τους κατάσταση δεν είναι, όπως την περίμεναν κι ένα τρίτο πρόσωπο θα περιπλέξει την ιστορία.

Το έργο "Αγαπημένε μου Χέρμπερτ" το πρότειναν στον Παντελή Δεντάκη που ανέλαβε τη σκηνοθεσία, δύο από τους πρωταγωνιστές, ο Αινείας Τσιαμάτης και η Βίκυ Βολιώτη. Μαζί και με την Κατερίνα Λυπηρίδου "μεταφέρθηκαν" πολλά χρόνια πριν για να αφηγηθούν την ιστορία του Χέρμπερτ και της μητέρας του και το σίγουρο είναι πως όχι μονο θα μας συγκινήσουν, αλλά θα κάνουν και τη μεταξύ τους συνάντηση πολύ ενδιαφέρουσα.

"Είναι ένα έργο που μιλάει για τη σχέση μητέρας και γιου κάτι που σημαίνει πως μας αφορά όλους. Όλοι έχουμε υπάρξει παιδιά κάποιας μητέρας και κάποιοι απο μας έχουμε τα δικά μας παιδιά πια. Αυτή η ιστορία μου προκαλεί τρομερούς κραδασμούς για το κατά πόσο οι γονείς επηρεάζουν την ψυχική υγεία των παιδιών , τι ευθύνη έχει κανείς μεγαλώνοντας ένα παιδί και τι ευθύνη έχει το παιδί μεγαλώνοντας για να αποτινάξει απο πάνω του τον γονεϊκο δεσμό", αναφέρει χαρακτηριστικά η Βίκυ Βολιώτη.

Μπήκαμε σε μία από τις πρόβες τους, κρατήσαμε κάποια κλικ και λίγες δηλώσεις από τους συντελεστές.

Φωτογραφίες/Λήψεις: Κική Παπαδοπούλου