Παρόλα αυτά οι άνθρωποι του θεάτρου Εμπρός είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τη λειτουργία του. Γι' αυτό, το βράδυ της Τρίτης, θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη παράσταση του έργου του Σάμιουελ Μπέκετ «Η Μαγνητοταινία του Κραπ» από το Θέατρο της Σητείας (οι συντελεστές της παράστασης έχουν έρθει από την Κρήτη ειδικά γι' αυτό τον σκοπό) και η συνέλευση του Εμπρός απευθύνει πρόσκληση σε «όλο τον αλληλέγγυο κόσμο και όποιον πιστεύει ότι το πολιτιστικό αγαθό δεν είναι εμπόρευμα να στηρίξει και το θέατρο και την παράσταση. Στις 6 το απόγευμα όλοι και όλες στο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ. Ρήγα Παλαμήδου 2, Ψυρρή»...
Από την πλευρά του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, η Σοφία Αθανασοπούλου, δήλωσε άγνοια για το γεγονός, σημειώνοντας παράλληλα ότι θεωρούσε ότι το ρεύμα στο θέατρο ήταν κομμένο εδώ και καιρό, καθώς η «λειτουργία του δεν είναι νόμιμη».
Κατασκευασμένο τη δεκαετία του 1930, το ιστορικό (κηρυγμένο διατηρητέο μνημείο από το 1989) κτίριο του ΕΜΠΡΟΣ λειτούργησε αρχικά ως τυπογραφείο της ομώνυμης εφημερίδας και από το 1988 ως το 2007 ως στέγη του Θεατρικού Οργανισμού "Μορφές" και στη συνέχεια της Εταιρείας Θεάτρου "Εμπρός". Εγκαταλελειμμένο και κλειστό επί πέντε σχεδόν χρόνια, επανενεργοποιήθηκε ως κατάληψη τον Νοέμβρη του 2011 με πρωτοβουλία της ομάδας καλλιτεχνών "Κίνηση Μαβίλη" και με τη συμμετοχή και στήριξη της Κίνησης Κατοίκων Ψυρρή, καθώς και άλλων καλλιτεχνών και θεωρητικών από τον χώρο των παραστατικών τεχνών, της μουσικής και των εικαστικών. Μετά από έναν περίπου χρόνο πολύπλευρων καλλιτεχνικών και κοινωνικών δράσεων, και αφού μεσολάβησαν απόπειρες του ΤΑΙΠΕΔ με αστυνομική συνοδεία να σφραγίσει και να κλείσει το θέατρο, την ευθύνη της λειτουργίας και διαχείρισής του ανέλαβε η εβδομαδιαία ανοιχτή συνέλευση, στην οποία μπορούν να συμμετέχουν ελεύθερα όσοι επιθυμούν, ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής τους, εφόσον αναγνωρίζουν και αποδέχονται την κατάληψη του θεάτρου ως κοινό αγαθό.