4 χρόνια χωρίς την Whitney Houston - Η κατάρα της επιτυχίας [σπάνιες photos]

11.02.2016
Ήταν 11 Φεβρουαρίου του 2012 και ώρα 15:55 ( τοπική ώρα Λος Άντζελες) όταν η μοναδική Whitney Houston πέρασε στη σφαίρα του μύθου, ηττημένη από τα ναρκωτικά, σε ηλικία μόλις 48 ετών!

Η είδηση έσκασε σαν βόμβα, και «έριξε» τα social media. Πώς να πιστέψει κάποιος τέτοιο νέο; Λίγες ώρες πριν από τη 54η διοργάνωση των Grammy, η «Φωνή» όπως την αποκαλούσαν, άφησε την τελευταία της πνοή στη μπανιέρα της σουίτας 434 του πολυτελούς ξενοδοχείου Hilton Beverly Hills.

Ένα αστείρευτο ταλέντο, μια υπέροχη φωνή και μια star φαινόμενο.

Ξεκίνησε το τραγούδι στην παιδική γκόσπελ χορωδία του Νιου Τζέρσεϊ στην ηλικία των 11 ετών. Αργότερα άρχισε να τραγουδά σε νυχτερινά κλαμπ στη Νέα Υόρκη, όπου την ανακάλυψε ο επικεφαλής της δισκογραφικής εταιρίας Arista Records, Κλάιβ Ντέιβις. Είναι η μοναδική καλλιτέχνης που κατέκτησε την κορυφή του Billboard 100 επτά συνεχόμενες φορές με τα τραγούδια "Saving All My Love for You", "How Will I Know", "Greatest Love of All", "I Wanna Dance with Somebody (Who Loves Me)", "Didn't We Almost Have It All", "So Emotional" και "Where Do Broken Hearts Go".

Το 1993, μπήκε στη ζωή της ο Bobby Brown, ο άντρας που τη μύησε στον κόσμο των ναρκωτικών. Από εκεί και πέρα δεν υπήρξε επιστροφή! Το 2007 χώρισε από τον Bobby Brown γεγονός που δεν βοήθησε τον εθισμό της. Η επίσημη ιατροδικαστική εξέταση μίλησε για πνιγμό, αλλά οι τοξικολογικές εξετάσεις έδειξαν ότι στο αίμα της βρέθηκε μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης, καθώς και ποσότητα από συνταγογραφούμενα χάπια.

Τραγική ειρωνεία... Τον Φεβρουάριο του 2015, τρία χρόνια μετά το θάνατο της μητέρας της, βρέθηκε σε κωματώδη κατάσταση στην μπανιέρα του σπιτιού της και η κόρη της Μπόμπι Κριστίνα.

Το 2009 το Βιβλίο Γκίνες ονόμασε τη Χιούστον την πιο πολυβραβευμένη γυναίκα τραγουδίστρια όλων των εποχών. Ανάμεσα στις 415 συνολικά βραβεύσεις της έχει κερδίσει 2 Emmy, 6 Grammy, 30 Billboard Music Awards και 22 American Music Awards. Η Χιούστον είναι επίσης μία από τις εμπορικότερες τραγουδίστριες παγκοσμίως, έχοντας πουλήσει πάνω από 170 εκατομμύρια άλμπουμ και σινγκλς.

Όλοι θυμόμαστε και την ερμηνεία της στην ταινία «Ο Σωματοφύλακας» με τον Κέβιν Κόστνερ: