«Lazarus»: Πως ο Bowie τραγούδησε τον... επικήδειό του [vds]

11.01.2016
«Κοίτα εδώ ψηλά, είμαι στον Παράδεισο». Αυτοί είναι στίχοι του τελευταίου τραγουδιού του David Bowie «Lazarus», που κυκλοφόρησε μόλις τρεις μέρες πριν πεθάνει, εξαιτίας της 18μηνης μυστικής μάχης του με τον καρκίνο.

«Κοίτα εδώ ψηλά, είμαι στον Παράδεισο». Αυτοί είναι στίχοι του τελευταίου τραγουδιού του David Bowie «Lazarus», που κυκλοφόρησε μόλις τρεις μέρες πριν πεθάνει

Στο βιντεοκλίπ του τραγουδιού ο Bowie εμφανίζεται σε ένα κρεβάτι νοσοκομείο με τα μάτια του καλυμένα με γάζες. Σύμφωνα με τον παραγωγό του, Tony Visconti, ο Bowie γνώριζε περίπου ένα χρόνο πως ο καρκίνος του δεν θεραπεύεται και χαρακτήρισε το τελευταίο άλμπουμ του καλλιτέχνη Blackstar ως ένα «αποχαιρετιστήριο δώρο» προς τον κόσμο.

«Ο θάνατός του δεν διέφερε από τη ζωή του - ένα έργο Τέχνης ... έκανε το 'Blackstar' για εμάς, το αποχαιρετιστήριο δώρο του. Ήξερα εδώ και ένα χρόνο ότι έτσι θα γινόταν. Αλλά δεν ήμουν προετοιμασμένος για κάτι τέτοιο».

Ανατριχιαστικό, αλλά αληθινό, το βίντεο κλιπ είναι ο τρόπος που βλέπει τον επικείμενο θάνατό του ο Bowie... Δες το φινάλε:

Το βιντεοκλίπ δημιουργήθηκε από τον Johan Renck, Σουηδό σκηνοθέτη που βρίσκεται πίσω από τις επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές «Breaking Bad» και «The Walking Dead».

Το 25ο -και ύστατο- άλμπουμ του Bowie είναι το πρώτο που δεν έχει στο εξώφυλλο φωτογραφία του καλλιτέχνη, αλλά ένα μαύρο αστέρι...

Οι στίχοι του Lazarus:

Look up here, I’m in heaven

I’ve got scars that can’t be seen

I’ve got drama, can’t be stolen

Everybody knows me now

Look up here, man, I’m in danger

I’ve got nothing left to lose

I’m so high it makes my brain whirl

Dropped my cell phone down below

Ain’t that just like me

By the time I got to New York

I was living like a king

Then I used up all my money

I was looking for your ass

This way or no way

You know, I’ll be free

Just like that bluebird

Now ain’t that just like me

Oh I’ll be free

Just like that bluebird

Oh I’ll be free

Ain’t that just like me