Το project ξεκίνησε πριν από μερικούς μήνες σε διάφορες χώρες (Ολλανδία, Αυστρία, Βουλγαρία, Κροατία και Βραζιλία) δημιουργώντας ένα δίκτυο τηλεφωνητών, μέσω των οποίων το κοινό καταγράφει και ανταλλάσσει, σε πραγματικό χρόνο, ηχητικά μηνύματα σε δημόσιους χώρους ανά τον κόσμο.
Εάν, λοιπόν, περπατήσεις στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, στην οδό Μιλτιάδου 18, θα ανακαλύψεις αυτόν τον πράσινο αυτοσχέδιο τηλεφωνητή στην πόρτα ενός νεοκλασικού κτηρίου και θα ακούσεις το τελευταίο ηχογραφημένο μήνυμα από κάποιον περαστικό που βρισκόταν στην Ολλανδία, την Αυστρία, τη Βουλγαρία, την Κροατία ή τη Βραζιλία. Ταυτόχρονα, μπορείς να αφήσεις το δικό σου μήνυμα, το οποίο, χάρη στη γρήγορη σύνδεση που προσφέρει το OTE VDSL, θα ακουστεί σε διάφορες γωνιές του κόσμου, αναπτύσσοντας ένα παγκόσμιο δίκτυο επικοινωνίας.
Ξεκινώντας από τη Διπλάρειο Σχολή, η Yoana δημιούργησε μαζί με τους συμμετέχοντες το λογισμικό που αποτελεί το βασικό πυρήνα του δικτύου και του αυτοσχέδιου τηλεφωνητή, χρησιμοποιώντας τον μικροεπεξεργαστή Raspberry Pi και τη γλώσσα προγραμματισμού Python, δημιούργησαν.
Με την ολοκλήρωση της κατασκευής του τηλεφωνητή, τον τοποθέτησαν στο κέντρο της Αθήνας με στόχο να «συνδέσουν» την πόλη της Αθήνας με τον υπόλοιπο κόσμο.
To 11ο Athens Digital Arts Festival (ADAF) ολοκλήρωσε τον περασμένο Μάιο ακόμα μία επιτυχημένη διοργάνωση, με την ευγενική χορηγία του OTE-COSMOTE. Φέτος, με τον τίτλο Public Space_s, το Φεστιβάλ ανέδειξε σε διάφορα σημεία του ιστορικού κέντρου της Αθήνας: την έννοια του δημόσιου χώρου και την εμπειρία μας σε σχέση με αυτόν, ενεργοποιώντας την κριτική γλώσσα και την αισθητική του ψηφιακού μέσου. Σύντομα θα ανακοινωθούν οι νέες ημερομηνίες διεξαγωγής του ADAF για το 2016 καθώς και το ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής για δημιουργούς.