«Αλμύρα»: Με ανανεωτική αύρα ο νέος δίσκος του Μιχάλη Κουμπιού

16.10.2015
Με ανανεωτική αύρα ο νέος δίσκος του Μιχάλη Κουμπιού με τον γενικό τίτλο «Αλμύρα», αποτελεί την τρίτη ολοκληρωμένη θαλασσογραφία του μετά τα άλμπουμ «Τήλος» (1992) και «Σύρνα» (2004).

Η «Αλμύρα» περιέχει 13 οργανικές συνθέσεις με ηχοχρωματική ποικιλία και εσωτερικό παλμό αλλά και δύο τραγούδια ερμηνευμένα από το Βασίλη Λέκκα. Τα singlе «Θέλω όνειρα» σε στίχους του ίδιου του συνθέτη και το «Φίλτρο» σε στίχους Άλκη Αλκαίου, που ήδη αγαπήθηκαν.

Ένας δίσκος με το καλλιτεχνικό στίγμα του Μιχάλη Κουμπιού, που το χαρακτηρίζει ο αφοπλιστικός λυρισμός και η μελωδικότητα, μία ξεχωριστή άποψη που απέχει από τα αναμενόμενα.

Οι ενορχηστρώσεις του δίσκου λειτουργούν ως μαγικά φίλτρα, που οδηγούν σε έναν συγκερασμό διαφορετικών στιλιστικών κατευθύνσεων, παράγοντας έναν νέο ήχο που ισορροπεί ανάμεσα στην ηλεκτρονική παλέτα και στα φυσικά όργανα (ακορντεόν, βιολί, μαντολίνο, κιθάρες).

Οι μη Έλληνες ακροατές της μουσικής του Μιχάλη Κουμπιού θα αντιληφθούν και αυτήν την δουλειά του Μιχάλη Κουμπιού ως Cоntеmpоrаry Аеgеаn Меlоdiс Мusiс κι ας τον εμφανίζουν τα διεθνή δίκτυα ως συνθέτη της Nеw Аgе.

Η Αλμύρα εμπεριέχει ρυθμικές δονήσεις και ευαίσθητες μελωδίες όπου η πολύχρωμη ηχοχρωματική γκάμα συναρμολογείται σε μία ενιαία ατμόσφαιρα.


ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΜΠΙΟΣ
Ο Μιχάλης Κουμπιός είναι Έλληνας συνθέτης μουσικής και τραγουδιών και ενίοτε στιχουργός, δημοσιογράφος, φωτογράφος, σκηνοθέτης και παραγωγός δίσκων και συναυλιών.

Γεννήθηκε στη Ρόδο στις 13 Οκτωβρίου 1965 και μεγάλωσε στο νησί Τήλος του νοτιοανατολικού Αιγαίου. Μελέτησε και μελετά την ελληνική μουσική στις διάφορες εκφάνσεις της. Έχει παρακολουθήσει κύκλους σεμιναρίων για τη σύγχρονη μουσική τεχνολογία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και σεμινάρια για τη Μουσική σε Κινηματογράφο, Ντοκιμαντέρ, Τηλεόραση, Vidео Аrt καθώς και σεμινάρια ψηφιακής φωτογραφίας. Σπούδασε Βυζαντινή Μουσική και ολοκλήρωσε Ανώτατες Σπουδές Δημοσιογραφίας.

Έγραψε μουσική για την τηλεόραση και για πάνω από πενήντα ντοκιμαντέρ. Συνθέσεις του έχουν συμπεριληφθεί σε διεθνείς συλλογές κι έχουν χορογραφηθεί από χοροθέατρα ανά τον κόσμο.

Το 1995 οραματίστηκε και υλοποίησε το περιοδικό «Δίφωνο». Εκτέλεσε χρέη συμβούλου έκδοσης του περιοδικού από το πρώτο τεύχος ενώ από το 2000 έως το 2006 διετέλεσε διευθυντής έκδοσης-διευθυντής σύνταξης. Με τις ιδιότητες του συνθέτη, του στιχουργού, του μουσικού, του δισκογραφικού παραγωγού και του καλλιτεχνικού διευθυντή συναυλιών έχει συνεργαστεί και συμπράξει με το σύνολο σχεδόν των σημαντικών προσωπικοτήτων του ελληνικού τραγουδιού και με αναγνωρίσιμες προσωπικότητες της wоrld musiс.

Έχει εμφανιστεί σε πολλές μουσικές σκηνές, σε ανοιχτά αλλά και κλειστά θέατρα της Ελλάδας και του εξωτερικού ως συνθέτης, παίζοντας πλήκτρα και ερμηνεύοντας τραγούδια του.

Σημαντικότερα δισκογραφικά του έργα: Τήλος (1992), Ζωγραφιστά τραγούδια (1993), Άναμμα (1997), Σύρνα (2004), Αλμύρα (2015)