Αθηναίοι, δείτε το βλέμμα σας. Ακούστε την καρδιά σας!

04.09.2013
Ο 68χρονος Γάλλος δημιουργός Christian Boltanski, ένας από τους πιο αναγνωρισμένους εικαστικούς διεθνώς, δημιουργεί ένα νέο έργο αποκλειστικά για τη Στέγη με πρωταγωνιστές τους Αθηναίους. Θα σχεδιάσει μία εγκατάσταση η οποία θα καταγράφει το βλέμμα και τον χτύπο της καρδιάς μας. Μέσα από μία αισθητική παρέμβαση ο Μπολτάνσκι θα προτρέψει να κοιτάξουμε μέσα μας, αποκαλύπτοντας μπροστά στα μάτια μας τον οικείο, αλλά και άγνωστο εαυτό μας. Ο Christian Boltanski είναι Γάλλος γλύπτης, φωτογράφος, ζωγράφος και κινηματογραφιστής - εβραϊκής καταγωγής -ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος απέναντι στις κτηνωδίες του 20ού αιώνα. Έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 150 εκθέσεις διεθνώς μέχρι σήμερα και του έχει απονεμηθεί μεταξύ άλλων το ιαπωνικό βραβείο Praemium Imperiale, που συχνά αναφέρεται ως το αντίστοιχο Νόμπελ της τέχνης. ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ Οκτώβριος 2013 - Ιανουάριος 2014 CHRISTIAN BOLTANSKI Les regards /Βλέμματα

Ο 68χρονος Γάλλος δημιουργός Christian Boltanski, ένας από τους πιο αναγνωρισμένους εικαστικούς διεθνώς, δημιουργεί ένα νέο έργο αποκλειστικά για τη Στέγη με πρωταγωνιστές τους Αθηναίους. Θα σχεδιάσει μία εγκατάσταση η οποία θα καταγράφει το βλέμμα και τον χτύπο της καρδιάς μας. Μέσα από μία αισθητική παρέμβαση ο Μπολτάνσκι θα προτρέψει να κοιτάξουμε μέσα μας, αποκαλύπτοντας μπροστά στα μάτια μας τον οικείο, αλλά και άγνωστο εαυτό μας.

Ο Christian Boltanski είναι Γάλλος γλύπτης, φωτογράφος, ζωγράφος και κινηματογραφιστής - εβραϊκής καταγωγής -ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος απέναντι στις κτηνωδίες του 20ού αιώνα. Έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 150 εκθέσεις διεθνώς μέχρι σήμερα και του έχει απονεμηθεί μεταξύ άλλων το ιαπωνικό βραβείο Praemium Imperiale, που συχνά αναφέρεται ως το αντίστοιχο Νόμπελ της τέχνης.

ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ
Οκτώβριος 2013 - Ιανουάριος 2014
CHRISTIAN BOLTANSKI
Les regards /Βλέμματα