Τάμτα: Μεγάλη η ανάγκη για ενημέρωση για την αντισύλληψη!

05.06.2012
Με το σύνθημα «Διάλεξε Στάση: Αντισύλληψη ή Ανασφάλεια» ξεκίνησε ενημερωτική εκστρατεία για την αντισύλληψη, υπό την αιγίδα της Α΄ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Την εκστρατεία στηρίζουν η Τάμτα, η Μαίρη Συνατσάκη και η Άννα Πρέλεβιτς. Εμείς είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε μία πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα με την Τάμτα, για όλα όσα θεωρέι ότι βασανίζουν τη σύγχρονη γενιά, για όσα μπορεί εκεινη να κάνει από τη θέση της πρέσβειρας της εκστρατείας, αλλά και για τα μουσικά της σχέδια για το καλοκαίρι που έρχεται... Απολαύστε την!

Ε.Σ.

Ε

Είσαι μία από τις πρέσβειρες της εκστρατείας «Διάλεξε Στάση: Αντισύλληψη ή Ανασφάλεια» . Πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία?
Έγινε η πρόταση στους συνεργάτες μου και με το που μου εξήγησαν τον σκοπό της εκστρατείας δέχτηκα αμέσως με χαρά!!! Είναι από τις λίγες φορές που μπορώ να χρησιμοποιήσω τη δημοσιότητα- αναγνωρισιμότητα μου για έναν τέτοιο σκοπό! Επίσης, έχω μια κόρη στην εφηβεία και έχω αντιληφθεί ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη για ενημέρωση των νέων από μια έγκυρη πηγή πάνω σε θέματα αντισύλληψης. Υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση σε αυτές τις ηλικίες.

Θεωρείς ότι είναι εύκολο να ευαισθητοποιηθούν οι νέες γυναίκες για μια υγιή και ασφαλή σεξουαλική ζωή?
Οι νέες γυναίκες χρειάζονται σωστότερη και εκτενέστερη ενημέρωση. Πιστεύω ότι οι νέοι σέβονται πολύ τον εαυτό τους και εάν τους παρέχουμε εύκολα προσβάσιμη και σωστή ενημέρωση, σε ένα μεγάλο ποσοστό, θα προσέξουν και θα προστατευθούν.

Τι ακριβώς περιλαμβάνει η εκστρατεία σας? Θα κάνεις κάποιες ενέργειες εσύ προσωπικά?
Περιλαμβάνει συνεντεύξεις, viral videos, εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε σχολεία, συναυλία, διοργανώσεις… Έχουμε αναλάβει να ενημερώσουμε τον κόσμο... μικρούς και μεγάλους για τη σημασία της αντισύλληψης. Αυτό θα γίνει και μέσα από το www.your-life.gr, μέσα από τη σελίδα μου στο facebook και στο twitter - και γενικότερα με όποιον άλλο τρόπο μπορούμε. Στις 26 Σεπτεμβρίου θα συμμετέχω και σε μια μεγάλη συναυλία για να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης και να καλέσουμε τις γυναίκες να ακούσουν το μήνυμά μας.

Θα πραγματοποιήσετε κοινές δραστηριότητες με τη Μαίρη Συνατσάκη και την Άννα Πρέλεβιτς?
Βέβαια και θα κάνουμε! Έχουμε κάνει ήδη κοινές φωτογραφίσεις και σε εκπομπές και θα επιδιώξουμε να βρεθούμε ξανά μαζί και στη συναυλία και σε συνεντεύξεις ώστε η φωνή μας να γίνει πιο δυνατή και να ακουστεί σε περισσότερες γυναίκες.

Μουσικά, σε τι φάση σε βρίσκουμε αυτό τον καιρό?
Με βρίσκεται σε δημιουργική φάση. Γράφω κάποια κομμάτια στο studio από τα οποία θα επιλέξουμε το επόμενο τραγούδι που θα κυκλοφορήσει.

Τι πρόγραμμα έχεις για το καλοκαίρι που έρχεται?
Θα κάνω συναυλίες με του Cabin54 στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Το πρόγραμμα του καλοκαιριού έχει πολλά ταξίδια, δουλειά και πολύ μουσική! Έαν υπάρξει και κάποιο κενό από τις υποχρεώσεις μου θα επιδιώξω να ξεκουραστώ και να δω την οικογένεια μου!

Ποιο θεωρείς ότι είναι το βασικό θέμα που βασανίζει τα νέα κορίτσια στην εποχή μας?
Εξαρτάται από το παιδί! Ο έρωτας, οι σχέσεις με τους γονείς, το σχολείο και σε λίγο μεγαλύτερες ηλικίες η ανεργία είναι θέματα που σίγουρα τους βασανίζουν. Πιστεύω ότι η σύγκρουση πρωτίστως με τον εαυτό τους, λόγω της αλλαγής στο σώμα τους και στα συναισθήματα τους είναι τόσο μεγάλη που αποτελεί και την αιτία για πιο υπερβολικές αντιδράσεις σε ο,τι τους βασανίζει! Έτσι εμείς οι μεγαλύτεροι πρέπει να αντιμετωπίζουμε αυτές τις καταστάσεις με μεγαλύτερη ευαισθησία.

Αν μπορούσες να αλλάξεις κάτι σ αυτό τον κόσμο, τι θα ήταν αυτό?
Αν είχα δύναμη την δύναμη θα εξάλειφα κάποιες ασθένειες όπως το AIDS και τον καρκίνο. Επίσης, θα άλλαζα την κοινωνική αδικία, την φτώχεια και την πείνα στον κόσμο! Αν συνεχίσω να σκέπτομαι η λίστα μου θα πολλαπλασιαστεί!

Η εντυπωσιακή σου εμφάνισή έχει υπάρξει σημείο -κλειδί στην πορεία σου. Στην καθημερινότητα σου ντύνεσαι απλά, ή θα σε δούμε με ιδιαίτερο στυλ ακόμη κι όταν πας... στο περίπτερο?
Ένας άνθρωπος δεν έχει μόνο μια πλευρά! Στην καθημερινότητα μου είμαι πιο απλά ντυμένη. Το καθετί θέλει τον χρόνο και τον χώρο του! Έχω κάνει πολλές «ήρεμες» εμφανίσεις κατά καιρούς άλλα ο κόσμος, είναι και λογικό, θυμάται πιο πολύ τις πιο εκκεντρικές.

Είσαι αποδεδειγμένα παιδί του τουίτερ. Θεωρείς ότι αυτό παίζει ρόλο στην καριέρα σου?
Είναι ένα μέσω με το οποίο μπορώ να έρθω σε επαφή με πολύ κόσμο! Είναι άμεσο, εύκολο και γρήγορο. Για αυτό και μου αρέσει!

Τι σε εκνευρίζει στα τρέχοντα μουσικά πράγματα?
Η απόλυτη εμπορευματοποίηση της μουσικής που αφήνει πολύ μικρό περιθώριο δημιουργικότητας. Για παράδειγμα υπάρχουν πολλά πράγματα που θα ήθελα να δοκιμάσω και να πειραματιστώ αλλά θυσιάζονται στον βωμό της εμπορικότητας! Παρ όλα αυτά όπου υπάρχει θέληση υπάρχει και τρόπος! Ελπίζω σύντομα να τον βρώ…

Τι είναι αυτό που θα μπορούσε να σε κρατήσει μακριά από τη Μουσική για πολύ καιρό?
ΤΙΠΟΤΑ! Είναι το πιο σημαντικό πράγμα μετά την οικογένεια μου!

Και τέλος, αν είχες την ευκαιρία να βάλεις ένα μόνο cd να παίξει σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας στα πλαίσια ενός υποτιθέμενου μαθήματος Μουσικής Εκπαίδευσης, ποιο θα ήταν αυτό?
Θα διάλεγα το «Χαμόγελο της Τζοκόντα» του Χατζηδάκη!