Βαυαρέζικη Βραδιά στον υπαίθριο χώρο του Γκαίτε

07.06.2008
Το συγκρότημα «Unterbiberger Hofmusik» πρωταγωνιστεί στη Βαυαρέζικη βραδιά στον υπαίθριο χώρο του Goethe-Institut Athen το Σάββατο 7 Ιουνίου 2008. Μια βαυαρέζικη βραδιά με άφθονη μπύρα, Brezel και βαυαρέζικες σπεσιαλιτέ...
Το συγκρότημα «Unterbiberger Hofmusik» πρωταγωνιστεί στη Βαυαρέζικη βραδιά στον υπαίθριο χώρο του Goethe-Institut Athen το Σάββατο 7 Ιουνίου 2008.

Μια βαυαρέζικη βραδιά με άφθονη μπύρα, Brezel και βαυαρέζικες σπεσιαλιτέ...

Η «Νέα Κρατική Ορχήστρα της Βαυαρίας», όπως έχει ονομάσει η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung το συγκρότημα, ξεσηκώνει και ενθουσιάζει το κοινό καθώς συνυφαίνει την εντόπια μουσική της Βαυαρίας με το sound της τζαζ των αστικών χώρων. Το συγκρότημα, με ιδιαίτερη πατρίδα του το Unterbiberg, ένα μικρό χωριό κοντά στο Μόναχο, εμφανίζεται τώρα πια σε διεθνείς σκηνές, προσφέροντας ένα καθαρό πυροτέχνημα με φίνους αυτοσχεδιασμούς που εναρμονίζουν παραδοσιακές μουσικές του κόσμου, το Παλιό με το Καινούργιο, το Τοπικό με το Παγκόσμιο.

Πυρήνας του συγκροτήματος είναι η οικογένεια Himpsl (Χίμπσλ): Ο πατέρας, ο Franz Josef Himpsl παίζει τρομπέτα, η μητέρα, η Irene Himpsl, ακορντεόν και ο μικρότερος γιος, ο Xaver Maria, κόρνο του δάσους και κρουστά. Τα υπόλοιπα μέλη είναι: Katrin Pechlof - άρπα, Konrad Sepp - τούμπα, Erwin Gregg - τρομπόνι και Seref Dalyanoglou.

Το νέο μέλος του συγκροτήματος, ο Matthias Schriefl, Γερμανικό Βραβείο Τζαζ 2006, είναι σήμερα «ο πιο δαιμόνιος και ταλαντούχος τρομπετίστας της Γερμανίας» (εφ. SZ)

«Το ουσιαστικό θαύμα που κάνει ξανά και ξανά το συγκρότημα Unterbiberger Hofmusik είναι τελικά το ότι καταφέρνει να φέρνει κοντά ανθρώπους διαφορετικής καταγωγής, ηλικίας ή μουσικής κουλτούρας και να τους κάνει μια παρέα.» (εφ. Süddeutsche Zeitung)

Ευχαριστούμε την Ορχήστρα των Χρωμάτων για την παραχώρηση της άρπας.

Είσοδος ελεύθερη
Ώρα: 20:30, Oμήρου 14-16, Τηλ. 210 36 6100.