Ρένη Πιττακή και Μπέτυ Αρβανίτη

13.02.2001
Δύο Θέατρα, το "Τέχνης" και το "Οδού Κεφαλληνίας" ένωσαν τις καλλιτεχνικές τους δυνάμεις για πρώτη φορά και παρουσιάζουν το έργο του Ισπανού συγγραφέα Χοσέ Σαντσές Σινιστέρα "Η Πολιορκία του Λένινγκραντ". Στην παράσταση -που έχει σκηνοθετήσει ο Μίμης Κουγιουμτζής- πρωταγωνιστούν οι Μπέττυ Αρβανίτη και Ρένη Πιττακή.
Δύο Θέατρα, το "Τέχνης" και το "Οδού Κεφαλληνίας" ένωσαν τις καλλιτεχνικές τους δυνάμεις για πρώτη φορά και παρουσιάζουν το έργο του Ισπανού συγγραφέα Χοσέ Σαντσές Σινιστέρα Η Πολιορκία του Λένινγκραντ .

Το έργο διαδραματίζεται σε ένα εγκαταλειμμένο Θέατρο, το "Θέατρο των Φαντασμάτων". Μέσα σε αυτό ζουν δύο γυναίκες, η Ναταλία και η Πρισίλα. Κεντρικός πυρήνας της ζωής τους και των αναμνήσεων τους, ο Νέστορας, εμπνευστής και σκηνοθέτης του θεάτρου -σύζυγος της μίας και εραστής της άλλης- που πριν από είκοσι βρέθηκε νεκρός κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Οι δύο αντίζηλες αποφασίζουν να ενώσουν τις ζωές τους σε μια κοινή αποστολή: Να διαλευκάνουν το μυστήριο του θανάτου του ψάχνοντας στα αρχεία του Θεάτρου ένα έργο που λέγεται "Η Πολιορκία του Λένινγκραντ". Παράλληλα βάζουν στόχο να σώσουν το Θέατρο που απειλείται με κατεδάφιση. Οι δύο γυναίκες ζουν ένα παραλήρημα κωμικών και δραματικών συγκρούσεων που διανθίζεται από τρυφερούς και σαρκαστικούς διαλόγους.

Στην παράσταση -που έχει σκηνοθετήσει ο Μίμης Κουγιουμτζής- πρωταγωνιστούν οι Μπέττυ Αρβανίτη και Ρένη Πιττακή.