«Διαχρονικοί Τόποι και Τρόποι Λατρείας»

20.05.2008
Τα εγκαίνια της έκθεσης «Διαχρονικοί Τόποι και Τρόποι Λατρείας» πραγματοποιούνται την Παρασκευή 23 Μαΐου, στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, στο πλαίσιο της PhotoBiennale. Πρόκειται για μια ομαδική έκθεση με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, στην οποία συνυπάρχουν η φωτογραφία ντοκουμέντου και η φωτογραφία καταγραφής.
Τα εγκαίνια της έκθεσης «Διαχρονικοί Τόποι και Τρόποι Λατρείας» πραγματοποιούνται την Παρασκευή 23 Μαΐου, στις 20.30, στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, στο πλαίσιο της PhotoBiennale. Πρόκειται για μια ομαδική έκθεση με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, στην οποία συνυπάρχουν η φωτογραφία ντοκουμέντου και η φωτογραφία καταγραφής.

Διαχρονικοί Τόποι και Τρόποι Λατρείας Emin Altan (TUR), Marco Ambrosi (ITA), Patrick Brown (THAI), Matteo Danesin (ITA), Nermine Hammam (EGYP), Jan Van Ijken (ESP), Janek Markstahler (GER), Paula Muhr (GER), Guillermo Srodek ? Hart (ARG), Miya Ando Stanoff (USA), Philip Toledano (GB), Nazif Topcugglu (TUR), Florence Messager (FR-GR), Σταύρος Δαγτζίδης, Δημήτρης Δεσποινούδης, Αλέξανδρος Δοβρίδης, Δήμητρα Ερμείδου, Στέλιος Καλογεράκης, Βασίλης Καρκατσέλης, Αργύρης Λιαπόπουλος, Στεφανία Μιζάρα, Ευθύμης Μουρατίδης, Χριστίνα Παπαφράγκου, Έφη Πεταλά, Ηλίας Πολίτης, Δημήτρης Προκοπίου, Θανάσης Ράπτης, Γιάννης Χολογκούνης, Χαρά Χρυσανθάκη (GR)

Ο τρόπος και ο βαθμός εμπλοκής της πνευματικότητας της σταθερής φωτογραφικής εικόνας με την πνευματικότητα της όποιας πίστης αποτελεί ένα από τα κύρια γνωρίσματα της ομαδικής έκθεσης «Διαχρονικοί Τόποι και Τρόποι Λατρείας». Στην έκθεση η φωτογραφία ντοκουμέντου και αυτή της καταγραφής συνυπάρχουν με τη σκηνοθετημένη, την εννοιολογική, την εικαστική. Παράλληλα, διακρίνεται η πρόθεση των καλλιτεχνών να αναμείξουν το παραδοσιακό στοιχείο με το σύγχρονο, το δοσμένο με τα ερωτήματα που μπορεί να γεννά, το διαχρονικά αυθόρμητο με το καταγεγραμμένο παρόν, το σεβασμό απέναντι στις αρχές των άλλων και ταυτόχρονα την αμφισβήτησή τους.

Επιμελητής: Βασίλης Καρκατσέλης / Σταμάτιος Χονδρογιάννης
Χώρος: Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Λεωφόρος Στρατού 2, τηλ. 2310-868. 570
Ώρες λειτουργίας: Δε 13:00-19:30, Τρ-Κυ 08:00-19:30
Διάρκεια: 23/05-28/07
Εγκαίνια: 23/05

Aποθήκη A', Λιμάνι Θεσσαλονίκης,
τηλ: 2310-566716 / fax: 2310-566717