Τρως συνέχεια λόγω καραντίνας; Διάβασε αυτό

20.11.2020
Τρως συνέχεια λόγω καραντίνας; Διάβασε αυτό
Τα tips που μπορείς να εφαρμόσεις για να μην πάρεις κιλά

Ένα από τα...συμπτώματα της καραντίνας είναι σίγουρα για τους περισσότερους ανθρώπους το ότι τρώνε παραπάνω. Με το στρες να "χτυπάει ταβάνι", το κρύο να γίνεται όλο και πιο έντονο και τον καναπέ να είναι ο μόνος πιθανός προορισμός μας, το εύκολο, γευστικό και παχυντικό φαγητό είναι σχεδόν μονόδρομος.

Δες και αυτό: Καραντίνα 2.0: Πώς να την αντιμετωπίσεις καλύτερα από την πρώτη φορά

Παρακάτω θα βρεις τα tips για να αποφύγεις το πολύ και λάθος φαγητό κατά τη διάρκεια της καραντίνας:

Κάνε έξυπνες επιλογές με τα σνακ
Όσο δελεαστικά κι αν φαίνονται, απόφυγε τα πατατάκια, τα μπισκότα και άλλες τροφές που είναι υψηλά επεξεργασμένες και γεμάτες ζάχαρη. Προτίμησε ένα φλιτζάνι ποπκορν χωρίς λάδι, λίγους ξηρούς καρπούς, ένα γιαούρτι με λίγο μέλι, ή ένα μήλο με λίγο φιστικοβούτυρο.

Κάνε καλύτερη λίστα σούπερ μάρκετ
Θα είναι ευκολότερο να τρως πιο υγιεινά αν έχεις κάνει τις σωστές επιλογές στα ψώνια σου. Την επόμενη φορά που θα πας στο σούπερ μάρκετ, γέμισε το καλάθι σου με τρόφιμα που έχουν κάτι να σου προσφέρουν και θα σε κρατήσουν χορτάτη για περισσότερη ώρα.

Απόφυγε το φαγητό μπροστά στην τηλεόραση
Ναι, είναι λατρεμένη συνήθεια, αλλά δεν σου κάνει καλό. Πιο συγκεκριμένα, είναι πολύ πιθανό να σε κάνει να νιώθεις σαν να μην έφαγες τίποτα. Όταν έρθει η ώρα του φαγητού, κλείσε το laptop και την τηλεόραση, στρώσε τραπέζι, σέρβιρε κανονικά το φαγητό σου και αφιέρωσε χρόνο σε αυτό.