5 λόγοι για να σταματήσεις να φοράς σουτιέν

03.09.2019
5 λόγοι για να σταματήσεις να φοράς σουτιέν
Δηλαδή, τι; Όλα όσα μάθαμε μέχρι σήμερα δεν ισχύουν;

Εμείς δεν σε συμβουλεύουμε να μην ξαναφορέσεις στηθόδεσμο (κατά το ελληνικότερον!) όμως καταγράφουμε μια λίστα με τα πλεονεκτήματα που θα έχεις αν το αφήσεις αφήσεις στην ακρή. Σημειώνουμε, ωστόσο ότι σε μερικά σημεία, αυτά τα πλεονεκτήματα αφορούν, προφανώς πιο νεαρές γυναίκες καθώς ο...νόμος της βαρύτητας δύσκολο να αψηφιστεί από ένα σημείο και μετά! Αν αρχίσεις όμως νωρίς όμως μπορεί να... προλάβεις!

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

1. Η κυκλοφορία του αίματος σου θα βελτιωθεί

Θέλουμε τα ρούχα μας να είναι άνετα, αλλά τα σουτιέν μας να είναι στενά πάνω μας. Και αν το σκεφτείς, τα σουτιέν είναι απλά σφιχτά κομμάτια ρούχων που πιέζουν τον ιστό του μαστού μας. Όλο αυτό το σφίξιμο και η πίεση μπορεί να συμπιέσει τα αιμοφόρα αγγεία και να εμποδίσει την κυκλοφορία του αίματος, όπως και κάθε άλλο σφιχτό ρούχο.

Αφαιρώντας το σουτιέν σου το αίμα προφανώς θα ρέει ελεύθερο, δίνοντάς στο στήθος σου μια πιο υγιή εικόνα και θα βελτιώσει τη συνολική ροή του αίματος στο σώμα σου.

Διάβασε επίσης: Πλησιάζεις τα 50; Αυτά είναι τα 4 πράγματα που πρέπει να κάνεις για να έχεις καλή υγεία

2. Θα κοιμάσαι καλύτερα

Αυτό βέβαια αφορά τις γυναίκες που δεν βγάζουν το σουτιέν τους ακόμη και όταν κοιμούνται. Δεν χωρά αμφιβολία ότι αν απομακρύνεις την πίεση που δέχεσαι στην περιοχή του στήθους από το εσώρουχο αυτό θα κοιμάσαι καλύτερα. Μια δοκιμή θα σε πείσει. Εύκολα !

3. Μπορεί να κερδίσεις ακόμα ένα μέγεθος στο στήθος σου

Συχνά χρησιμοποιούμε push-up σουτιέν όταν προσπαθούμε να τονίσουμε το στήθος μας. Αλλά ο ευκολότερος τρόπος για να δείχνει πιο γεμάτο το μπούστο σου, είναι να βγάλεις το σουτιέν σου εντελώς. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι όταν το στήθος κρέμεται φυσικά, αναγκάζει τους θωρακικούς μύες να εργάζονται ενάντια στη βαρύτητα. Έτσι, αν και το στήθος δεν θα αυξηθεί στην πραγματικότητα, οι ενισχυμένοι μύες θα το κάνουν να φαίνεται πιο γεμάτο.

4. Το στήθος σου θα γίνει πιο δυνατό και πιο ζωντανό

Ο καθηγητής Jean-Denis Rouillon του Πανεπιστημίου Besançon αφιέρωσε 15 χρόνια μελετών πάνω στην ανατομία των γυναικών. Σύμφωνα με τα συμπεράσματά του, μετά από ένα χρόνο αποχής από τα σουτιέν, τα στήθη των γυναικών που φορούν στηθόδεσμο πέφτουν κατά μέσο όρο 7 χιλιοστά περισσότερο από όσες δεν φορούν σουτιέν. Παρόμοια αποτελέσματα βρέθηκαν επίσης σε ιαπωνικές μελέτες.

Διάβασε και αυτό: Κρύψε τα λευκά σημάδια από το μαγιό με αυτόν τον τρόπο!

5. Η συνολική υγεία του στήθους σου θα βελτιωθεί

Η αφαίρεση του σουτιέν μπορεί επίσης να συμβάλει στη βελτίωση της υγείας του δέρματος και των μυών καθώς η ροή του αίματος βελτιώνεται, οι μύες τονίζονται και ο ιδρώτας και η βρωμιά δεν παραμένουν παγιδευμένα κάτω από τo υλικό του σουτιέν που δεν αναπνέει. Η συνεχής χρήση του σουτιέν μπορεί επίσης να οδηγήσει σε αποχρωματισμό του δέρματός σου ή να οδηγήσει σε ανομοιόμορφο χρώμα του δέρματος. Η εμφάνιση σκουρόχρωμων κηλίδων στο δέρμα σου είναι επίσης πιθανή.

Και εντάξει... Το να αφορίσεις οριστικά τον στηθόδεσμο είναι κάπως τραβηγμένο, όμως σκέψου πολύ σοβαρά να "ελαφρύνεις" την κατάσταση όσο μπορείς.

Τέρμα τα σφιχτά σουτιέν με μπανέλες και ενισχύσεις. Προτιμάμε τα πιο χαλαρά. Μέχρι και μπουστάκια... Μια ιδέα είναι όλα!