Φαγητό έξω; Αυτές είναι οι τροφές που δε θα σε βγάλουν από το πρόγραμμα σου

29.07.2019
Φαγητό έξω; Αυτές είναι οι τροφές που δε θα σε βγάλουν από το πρόγραμμα σου
Τι να επιλέξεις για να μην απομακρυνθείς από το στόχο σου

Καλοκαιρινές διακοπές σημαίνει νησιά, θάλασσα και φυσικά, φαγητό και ταβέρνες.

Δες και αυτό: Αποτοξίνωση τώρα με το πεντανόστιμο smoothie που μπορείς να φτιάξεις εύκολα μόνη σου

Αν όμως προσπαθείς να προσέχεις τη διατροφή σου, ποιες είναι οι επιλογές που πρέπει να κάνεις, έτσι ώστε να μην πάρεις κιλά;

Παρακάτω θα βρεις τις τροφές που είναι ασφαλείς και θα σε βοηθήσουν να συνεχίσεις την προσπάθεια σου κατά τη διάρκεια των διακοπών:

Λαχανικά
Η βάση της χωριάτικης είναι οι ζουμερές ντομάτες. Ένα φλιτζάνι αρκεί για να πάρεις 24,7 mg βιταμίνης C και αρκετή βιταμίνη Α. Το αγγουράκι είναι άριστη πηγή καλίου και σε ενυδατώνει. Τα κρεμμύδια περιέχουν φυτικές ίνες, επιπλέον βιταμίνες Α και C. To Colorado State University σε ενημερώνει ότι τα λαχανικά στη σαλάτα έχουν αρκετά αντιοξειδωτικά που προστατεύουν την υγεία της καρδιάς και μειώνουν το ρίσκο για ασθένειες, όπως η καρδιακή νόσος.

Αυτό το είδες; Μια γυναίκα πρέπει να προσλαμβάνει 2.000 θερμίδες την ημέρα - Ισχύει ή όχι;

Ελιές
Είτε μαύρες, είτε καλαματιανές, οι ελιές είναι εξαιρετική πηγή ακόρεστων λιπών, έχουν ελάχιστες θερμίδες και σου παρέχουν πικρές ποσότητες ασβεστίου, βιταμίνης Α και φυτικών ινών. Μην το παρακάνεις όμως με την ποσότητα γιατί έχουν αρκετό αλάτι.

Φέτα
Ένα κομμάτι φέτα δίνει όλη τη νοστιμιά στη σαλάτα αλλά είναι και μία υγιεινή επιλογή. Σου δίνει μπόλικο ασβέστιο για γερά οστά και δόντια, ψευδάργυρο, βιταμίνη Α και μαγνήσιο.

Δες επίσης: Πεπόνι: O αντικαρκινικός θησαυρός του Καλοκαιριού!

Παρθένο ελαιόλαδο
Το ελαιόλαδο είναι το βασικό συστατικό της σαλάτας, εκτός αν θέλεις να φτιάξεις βινεγκρέτ με λίγο ξυδάκι. Αν και έχει αρκετό λίπος, είναι ακόρεστο και μειώνει το ρίσκο υψηλής χοληστερόλης ενώ διατηρεί τα υγιή επίπεδα σακχάρων στο αίμα. Μην το παρακάνεις με την ποσότητα αλλά μην αφήσεις τη σαλάτα σου και χωρίς λαδάκι.