Για μια σοκολάτα

10.04.2002
Αγαπημένε μου Σωτήρη, έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν μία σοκολάτα αμυγδάλου μπορεί να σταθεί αφορμή για να κλονιστεί συθέμελα ένα ολόκληρο...μπλε Δωμάτιο; Δυστυχώς, το είδαμε κι αυτό και η συμμορία "Ο Πάνος και τα τσιράκια του", αλλιώς το μπλε Δωμάτιο, είχε τους πρώτους τριγμούς.
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν μία σοκολάτα αμυγδάλου μπορεί να σταθεί αφορμή για να κλονιστεί συθέμελα ένα ολόκληρο...μπλε Δωμάτιο; Δυστυχώς, το είδαμε κι αυτό και η συμμορία "Ο Πάνος και τα τσιράκια του", αλλιώς το μπλε Δωμάτιο, είχε τους πρώτους τριγμούς. Αφορμή στάθηκε το εν λόγω γλυκό, όταν ο Γιώργος - γνωστός λάτρης της ζάχαρης, της σοκολάτας και του σιροπιού - συνειδητοποίησε ότι στο ντουλαπάκι είχαν απομείνει λίγα μόνο ψίχουλα σοκολάτας. Αφού βεβαιώθηκε ότι δεν την έφαγε ο Τζέρυ το σκανδαλιάρικο ποντικάκι, ρώτησε "ποιος το έκανε". Η απάντηση που άκουσε ήταν μαχαιριά στο δασύτριχο στήθος του. "Εγώ και η Μελίνα τη φάγαμε" είπε ο Πάνος με την ίδια φυσικότητα που θα έλεγε ότι ήπιε γάργαρο νερό.

Η αντίδραση του κολλητού και αντιπροέδρου της ομάδας "Ο Πάνος και τα τσιράκια του" άφησε σύξυλους τους υπόλοιπους, οι οποίοι σαν χαμένοι τον κοιτούσαν να ωρύεται. Ο μόνος που στάθηκε στο πλευρό του ήταν ο Παναγιώτης, ομοιοπαθής στο δράμα "μου έφαγαν τη σοκολάτα". Τελικά, το επεισόδιο δεν πήρε μεγάλες διαστάσεις και τα αιρετά από τον Πάνο μέλη δεν κλήθηκαν σε...έκτακτο συμμοριακό συνέδριο. Απλά έκαναν εκεί πέρα ένα μικρό συμβούλιο και τα βρήκαν. Κατά τα άλλα, η εβδομάδα αυτή χαρακτηρίζεται από τη φιλότιμη προσπάθεια του Big να μάθει στα τέκνα του από savoir vivre. Τα μαθήματα είναι εντατικά και περιλαμβάνουν από τον τρόπο που τρώνε, έως το χορό.

Στα πλαίσια των καλών τρόπων, η Αμαλία αποφάσισε να βγάλει το κολάν που αγόρασε στη λαϊκή δύο στο χιλιάρικο και να ντυθεί πιο κομψά. Έτσι, έβαλε φούστα μπλούζα κι έδεσε μια μπαντάνα στο κεφάλι για να σπάσει την κομψότητα που ξεχείλιζε από παντού. Τα παιδιά έμαθαν επίσης να τρώνε σωστά και για να το αποδείξουν δείπνησαν ωσάν εκπρόσωποι της υψηλής κοινωνίας. Το γεύμα δεν περιελάμβανε σούπα, διότι όσο σικ κι αν είσαι, ένα ρουφηγματάκι "φρου" μπορεί να σου ξεφύγει. Στο βαλς πάλι τα πήγαν σχετικά καλά κι αυτό χάρη στη δασκάλα τους Φραντζέσκα, η οποία αν δεν το ήξερες κατέχει και από χορό. Δεν έχει πάει σε Σχολή, όμως σαν ήταν μικρή στηνόταν μπροστά στον καθρέφτη της κι ακούγοντας Αλέξια "Ασπρο μαύρο" και "Τα κορίτσια ξενυχτάνε" έβγαζε δικά της νούμερα.