Εφυγε ο Χρήστος, απαρηγόρητη η Δώρα

03.12.2001
Αγαπημένε μου Σωτήρη, κλαυθμός και οδυρμός έπεσε στο Σπίτι από το βράδυ της Κυριακής. Η αποχώρηση του Χρήστου βύθισε στον πόνο και την απελπισία την Δώρα, η οποία με αναφιλητά χτυπούσε το κεφάλι της στα πλακάκια της τουαλέτας. Η συμπεριφορά της αυτή προβλημάτισε ακόμη και τον Ανδρέα Μικρούτσικο.
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Κλαυθμός και οδυρμός έπεσε στο Σπίτι από το βράδυ της Κυριακής. Η αποχώρηση του Χρήστου βύθισε στον πόνο και την απελπισία την Δώρα, η οποία με αναφιλητά χτυπούσε το κεφάλι της στα πλακάκια της τουαλέτας. Η συμπεριφορά της αυτή προβλημάτισε ακόμη και τον Φρόιντ της ελληνικής τηλεόρασης, τον Ανδρέα Μικρούτσικο, ο οποίος έθεσε σε συναγερμό το μηχανισμό του Big Brother. Ψυχολόγοι, γιατροί, σκηνοθέτες, οπερατέρ, οι καθαρίστριες, το παιδί στο καφενείο, σύσσωμη η παραγωγή είναι στο πόδι για να προσφέρει αν χρειαστεί τις υπηρεσίες της.

Συγκλονισμένος από την αποχώρηση ήταν και ο Κωστάκης. Το alter ego του έφυγε κι αυτός απέμεινε πίσω μόνος του. "Με ποιον θα κάνω παρέα τώρα; Με τον Ντίνο;" σκέφτηκε και τον κυρίευσε πανικός. Στεναχωρημένος από το αποτέλεσμα ήταν και ο Τσάκας, σε αντίθεση με τον Πρόδρομο, ο οποίος μετά από πολύ καιρό είδε τις ψήφους του να πιάνουν τόπο. Η Νικόλ πάλι, για άλλη μια φορά, ήταν στον "θαυμαστό κόσμο των λιλιπούτειων αφράτων νεράιδων" και ο Ντίνος - ως συνήθως - στην καρακοσμάρα του.

Τον Χρήστο καλωσόρισε πίσω στον κόσμο, με την ομπρέλα του ανά χείρας, ο Ανδρέας Μικρούτσικος. Αυτός του κράτησε συντροφιά για το υπόλοιπο της ώρας. Οι γονείς του, βλέπεις, δεν παραβρέθηκαν στο στούντιο να μιλήσουν για τα παιδικά χρόνια του κανακάρη τους. Ούτε την Αλεξάνδρα είχαν φέρει από τα ξένα για να τον υποδεχθεί με μια ανθοδέσμη, όπως είχε κάνει ο Μάουρο με την Κατερίνα. Έτσι, η ώρα πέρασε με τον Μικρούτσικο να αναλύει τη σχέση του Χρήστου με την Δώρα κι εμένα να κάνω ζάπινγκ στον Αρμαγεδδών στο Mega, διότι ο Ανδρέας σε ρόλο Ψυχολόγου με μεταπτυχιακά στην Αγγλία, δεν είναι και το καλύτερό μου. Πάντως, μετά από μία ώρα παραληρήματος, ο παρουσιαστής κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η θεσσαλονικιά είναι ερωτευμένη με τον Χρηστάκη. Κι αναρωτιόμουν όλο αυτό το διάστημα, πώς να βλέπει η Δώρα άραγε τον Χρήστο; Να τον συμπαθεί ή όχι; Το καλύτερο σημείο, ωστόσο, ήταν το αφιέρωμα με τα best of saliarismata του ζεύγους. Το βίντεο έπαιζε υπό τη μουσική υπόκρουση των Πυξ - Λαξ, ο Χρήστος βούρκωσε και η αδελφή μου δίπλα χτυπιόταν στο πάτωμα επειδή συγκινήθηκε με το σκηνικό.